12.06.2015, 13:15

"Готуємо разом": гаспачо та полуничний тартар - рецепти [+Відео]

OGO.ua та журнал "ВІТАЄМО!" розпочали проект, в якому ми разом з вами навчимося готувати цікаві страви, які подають у кращих закладах нашого міста Рівне. У першій програмі знімальна група побувала у цікавому закладі нашого міста - "КАМПОТ".
Шеф-кухар Олександр Медведь презентував прості у приготуванні літні страви. Смачнющі рецепти полуничного тартару та гаспачо з томатів.



Відео приготування можна переглянути в медіагалереї порталу OGO.UA

Полуничний тартар з ванільним соусом



Для полуничного тартару потрібно:
полуниця очищена
полуниця перетерта
ванільний соус
м'ята

Приготування:
1 Полуницю нарізати кубиком, заправити перетертою полуницею.
2 Додати подрібнену м’яту. Перемішати.
3 Викласти через форму на тарілку. Полити ванільним соусом.
4 Прикрасити м’ятою

Для ванільного соусу:
вода
молоко
яєчні жовтки
цукор
ванільний цукор

Приготування:
1 Щоб маса не підгорала в каструлю налити води, додати молоко. Довести до кипіння. Зняти з вогню (охолодити~70C)
2 До яєчних жовтків додати цукор, ванільний цукор, збити.
3 Безперервно помішуючи додати підготовлену суміш.
4 На водяній бані довести до консистенції сметани.
5 Охолодити безперервно помішуючи.

ВІДЕО РЕЦЕПТ: Полуничний тартар з ванільним соусом


Гаспачо з томатів



Для холодного супу гаспачо нам потрібно:
Помідори бланшировані без шкіри
Соус табаско (або будь-який гострий соус)
Оцет Б’янко (білий)
Сік томатний
Орегано
Оливкова олія
Базилік
Часник
Сіль
Перець
Грінки
Соус песто

Приготування:
1 Помідори, сік, перець болгарський перебити на блендері разом з часником до однорідної маси.
2 Додати сіль, оцет б’янко, табаско, орегано.
3 Добре вимішати.
4 Вилити в тарілку. Полити олією, песто.
5 Прикрасити базиліком та грінками.

Грінки для гаспачо:
1 З батона зрізати шкірку. Нарізати кубиками та прямокутниками.
2 Замаринувати хлібці в спеціях, олії та часнику.
3 Підсушити в духовці або на сковорідці.

Щоб приготувати соус песто потрібно:
1 В посуд покласти базилік, горіхи кедрові, тертий сир пармезан, винний оцет, сік лимона 1/2 норми від оливкової олії.
2 Взбити блендером до однорідної маси.
3 Додати сіль, перець та збити блендером.

ВІДЕО РЕЦЕПТ: Гаспачо з томатів

Читайте також:
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Готуємо смачну халву вдома
Щасливе Рівне