"Готуємо разом": гаспачо та полуничний тартар - рецепти [+Відео]

Відео приготування можна переглянути в медіагалереї порталу OGO.UA
Полуничний тартар з ванільним соусом

Для полуничного тартару потрібно:
полуниця очищена
полуниця перетерта
ванільний соус
м'ята
Приготування:
1 Полуницю нарізати кубиком, заправити перетертою полуницею.
2 Додати подрібнену м’яту. Перемішати.
3 Викласти через форму на тарілку. Полити ванільним соусом.
4 Прикрасити м’ятою
Для ванільного соусу:
вода
молоко
яєчні жовтки
цукор
ванільний цукор
Приготування:
1 Щоб маса не підгорала в каструлю налити води, додати молоко. Довести до кипіння. Зняти з вогню (охолодити~70C)
2 До яєчних жовтків додати цукор, ванільний цукор, збити.
3 Безперервно помішуючи додати підготовлену суміш.
4 На водяній бані довести до консистенції сметани.
5 Охолодити безперервно помішуючи.
ВІДЕО РЕЦЕПТ: Полуничний тартар з ванільним соусом
Гаспачо з томатів

Для холодного супу гаспачо нам потрібно:
Помідори бланшировані без шкіри
Соус табаско (або будь-який гострий соус)
Оцет Б’янко (білий)
Сік томатний
Орегано
Оливкова олія
Базилік
Часник
Сіль
Перець
Грінки
Соус песто
Приготування:
1 Помідори, сік, перець болгарський перебити на блендері разом з часником до однорідної маси.
2 Додати сіль, оцет б’янко, табаско, орегано.
3 Добре вимішати.
4 Вилити в тарілку. Полити олією, песто.
5 Прикрасити базиліком та грінками.
Грінки для гаспачо:
1 З батона зрізати шкірку. Нарізати кубиками та прямокутниками.
2 Замаринувати хлібці в спеціях, олії та часнику.
3 Підсушити в духовці або на сковорідці.
Щоб приготувати соус песто потрібно:
1 В посуд покласти базилік, горіхи кедрові, тертий сир пармезан, винний оцет, сік лимона 1/2 норми від оливкової олії.
2 Взбити блендером до однорідної маси.
3 Додати сіль, перець та збити блендером.
ВІДЕО РЕЦЕПТ: Гаспачо з томатів
Читайте також:
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Готуємо смачну халву вдома

помідори, полуниця, Олександр Медведь, Кампот, готуємо разом, літній рецепт, рецепти
На Дів чекає романтична зустріч: астропрогноз на четвер

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 20 лютого.
переглядів: 134
Потужні магнітні бурі в лютому: відомі дати

Цього тижня в Україні очікується підвищена сонячна активність, яка призведе до потужних магнітних бур.
переглядів: 145
Не можна їсти багато: дієтологи розповіли, як краще вживати м'ясо

М'ясо — важлива складова раціону, адже воно є чудовим джерелом білка, заліза, цинку та вітамінів групи B, що позитивно впливають на здоров'я організму.
переглядів: 169
Пиріг до чаю: готуємо простий смаколик прямо на сковорідці

Яблучний пиріг на сковороді — це ніжний та простий десерт на повсякдень. Його особливість у тому, що вам не знадобиться багато часу та навіть духовка.
переглядів: 148
Топ-3 способи зробити підошву взуття неслизькою

Часта проблема усіх пішоходів зимою - непосипані доріжки міста. В ожеледицю це може призвести не лише до дискомфорту при ходьбі, а й до серйозних травм при падінні.
переглядів: 1313