Ми у Facebook
12.06.2015, 15:15

У Рівному знайшли підозрюваних у забрудненні Усті

Ось уже кілька днів вода у дренажному каналі, що перетинає вулицю Басівкутську і пролягає до водойми у гідропарку, нагадує за кольором молоко з неприємним запахом. Причина цього, кажуть, те, що місцеве підприємство «Агропереробка» скинуло у воду якусь свою зіпсовану продукцію.
Жителі Басового кута збирають раків, черепах та іншу живність, що покидає гідропарк.

- Вони вилили зіпсовану продукцію у зливову каналізацію, а труба з неї виходить у дренажний канал, який живить водою водойму у гідропарку, - розповів депутат міськради Рівного Анатолій Чугуєвець. - Вже днів три чи чотири оце таке тут робиться. Якщо занурити у воду каналу палицю, то навіть сир з неї піднімається. Жаби, черепахи, раки - все виповзало на берег і здихало. Оскільки дощу не було, до водойми гідропарку нечистоти не одразу дійшли. Але вже сьогодні тут зранку риба задихалася. Плавали зверху крупні рибини, ловлячи ротом повітря. А чайки літали навколо хмарами, виловлювали малька.

У Рівному розслідуватимуть забруднення Басового Кута

Фахівці з екологічної інспекції відібрали проби води. Результати цього дослідження будуть за тиждень. Тим часом «еменесники» пообіцяли підігнати пожежне авто і здійснити насичення води у водоймі гідропарку киснем, повідомляє «Прес центр».

Директор підприємства «Агропереробка» Ольга Рудомська заперечує те, що скиди від підприємства могли потрапити у водойму гідропарку і отруїти живність.

ФОТО - Де відпочити влітку у Рівному: Басів Кут

- Я перший раз чую про таке, - дивується директор. – Прочитала про те, що нас звинувачують у загибелі живності у водоймі гідропарку в Інтернеті. Відходи від підприємства ми спускаємо у каналізаційний колектор, що на вулиці Дворецькій. Платимо за користування каналізацією. Але як відходи можуть потрапити у водойму гідропарку? Окрім цього, у нас відходи очищаються. І не можуть завдати шкоди довкіллю. Скільки років працюємо, ніколи нічого подібного не було.





На правах реклами