Ми у Facebook
05.07.2015, 11:30

У рівненських підприємств можуть вилучати автомобілі для потреб армії

Згідно з змінами до положення: військкомати зможуть здійснювати безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій. Рівненські підприємці теж повинні бути в курсі цих видозмін.
Кабінет міністрів України вніс зміни до "Положення про військово-транспортної обов'язки", згідно з яким військкоматам дозволяється вилучати автомобілі для потреб Збройних сил України.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 405 від 17 червня 2015 року. Військкомати тепер зможуть здійснювати безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій.

"Під час мобілізації задоволення потреб військових формувань здійснюється шляхом безкоштовного залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності на умовах повернення їх після оголошення демобілізації", - витяг з постанови.

При цьому дії положення поширюється на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадян - власників транспортних засобів. Проте дія положення не поширюється на дипломатичні представництва та консульські установи іноземних держав, представництва закордонних і міжнародних організацій, іноземців та осіб без громадянства.

"Від передачі транспортних засобів і техніки військових формувань під час мобілізації, можуть звільнятися підприємства, установи та організації у зв'язку з виконанням ними встановлених мобілізаційних завдань при наявності укладеного з Міноборони договору на виконання мобілізаційних завдань, а також за умови, що їх транспортні засоби і техніка задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань", - йдеться в документі.

Крім цього, від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням при мобілізації можуть звільнятися також підприємства, установи та організації, в яких висока суспільна потреба.

"При цьому перелік підприємств, установ і організацій, в яких висока суспільна потреба, затверджується Кабінетом міністрів за поданням Міноборони".

Читати також:

План мобілізації на Рівненщині виконали на 74%

У Рівненському обласному військкоматі видають посвідчення учасникам АТО

Рівнянин Олександр Зайчук - про подорож на "лінію фронту"





На правах реклами