5 способів заморозити малину [+ПОРАДИ]
- Важливо також відсортувати ягоди за ступенем стиглості. Перестиглі та пом'яті ягоди одразу ж пересипте цукром. Рожеві, недостиглі краще потім використати для компотів.
- Переберіть ягоди, відділіть плодоніжки та листя, помийте в холодній воді й просушіть на рушнику. Щоб швидше малинки висохли, акуратно накрийте їх ще одним рушником – за кілька хвилин він вбере зайву вологу.
- Якщо не хочете заморозити малину разом з хробаками - ненадовго помістіть ягоди в миску з холодною підсоленою водою. Личинки й жучки швидко спливуть на поверхню. Зберіть їх, обережно вийміть малину для просушування й переробки.
Заморожувати малину можна кількома способами:
1) Розсипом
Спочатку викласти одним шаром на якусь плоску поверхню й покласти на кілька годин у морозильну камеру. А потім пересипати в поліетиленові пакети або контейнери з герметичними кришками.
2) У пакеті чи контейнері
Просто насипають порцію підготовлених ягід у ємність, яка герметично закривається.
3) Пересипані цукром
Акуратно складіть ягоди в ємність шарами. Кожен шар пересипте цукром-піском. Можете класти в морозилку. Таким способом ягоди можна зберігати до 12 місяців.
Варіант для лінивих: просто викладіть порцію ягід у ємність і зверху посипте цукром.
4) У власному соці
Пересипану цукром малину потримайте півгодинки при кімнатній температурі або в холодильнику, щоб ягоди пустили сік. Після цього відправляйте герметично закриті ємності в морозильну камеру.
5. У цукровому сиропі
Підготовлену малину складіть у ємності й залийте попередньо звареним і охолодженим цукровим сиропом. Концентрація – за вашим бажанням.
Залежно від способу заморозки таку малину можна використовувати: для начинки пирогів, пиріжків, вареників, як добавку в йогурти, морозиво, сиркову масу, каші, мюслі, для компотів, киселів, коктейлів, чаїв, соусів, а також для прикрашання тортів та десертів.
Так само можна заморозити ожину та інші ягоди.
Секрети пані Галі
Заморожені заготовки з малини я також використовую для компотів, комбінованого варення та джемів з різних фруктів.
Обожнюю скибочки абрикосів чи персиків у малиновому сиропі; конфітюр з яблук, груш та малини.
А ще люблю швидке малинове морозиво-шербет: ягоди розминаю виделкою з цукром або збиваю у блендері, викладаю пюре у невеликі формочки кладу у морозилку. Часом додаю трохи йогурту або вершків. Іноді роблю такий десерт з кісточками, іноді протираю ягідне пюре через металеве сито.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Цукати з вишні та черешні - рецепти
Цукати з полуниць
Як розпочати службу у відомому батальйоні "Вовки Да Вінчі"
Для цього достатньо просто зателефонувати за вказаним нижче номером телефону.
переглядів: 80
Шахраї використовують штучний інтелект: як не стати жертвою?
Сучасні шахраї дедалі частіше звертаються до новітніх технологій, щоб обманювати людей. Одним із останніх методів є використання штучного інтелекту для створення аудіо та відео, які імітують голос та зовнішність реальних людей.
переглядів: 100
Завтра на Рівненщині діятиме дві черги відключення електроенергії
Оприлюднили графік погодинних відключень електроенергії на Рівненщині у понеділок, 25 листопада.
переглядів: 103
З нового року "швидка" везтиме пацієнти туди, де їм допоможуть краще
З 2025 року система екстреної медичної допомоги в Україні зазнає суттєвих змін. Кабінет Міністрів України затвердив новий Порядок функціонування госпітальних округів, який передбачає кардинальний перегляд маршрутів транспортування пацієнтів.
переглядів: 155
У понеділок Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека не працюватиме
А тому рівнянам пропонують зазделегідь спланувати свій візит до бібліотеки.
переглядів: 324