Ми у Facebook
04.07.2015, 12:00

5 способів заморозити малину [+ПОРАДИ]

Рівнянка пані Галя радить заморозити на зиму малину. Це найкращий спосіб зберегти натуральний колір, смак, вітаміни та цілющі якості цієї надзвичайно корисної ягоди.
- Для заморожування треба відібрати стиглі, цілі й ненепошкоджені сірою гниллю та необ'їдені личинками ягоди. Ідеальний варіант - зірвані сьогодні зранку в суху погоду.

- Важливо також відсортувати ягоди за ступенем стиглості. Перестиглі та пом'яті ягоди одразу ж пересипте цукром. Рожеві, недостиглі краще потім використати для компотів.

- Переберіть ягоди, відділіть плодоніжки та листя, помийте в холодній воді й просушіть на рушнику. Щоб швидше малинки висохли, акуратно накрийте їх ще одним рушником – за кілька хвилин він вбере зайву вологу.

- Якщо не хочете заморозити малину разом з хробаками - ненадовго помістіть ягоди в миску з холодною підсоленою водою. Личинки й жучки швидко спливуть на поверхню. Зберіть їх, обережно вийміть малину для просушування й переробки.





Заморожувати малину можна кількома способами:

1) Розсипом

Спочатку викласти одним шаром на якусь плоску поверхню й покласти на кілька годин у морозильну камеру. А потім пересипати в поліетиленові пакети або контейнери з герметичними кришками.

2) У пакеті чи контейнері

Просто насипають порцію підготовлених ягід у ємність, яка герметично закривається.

3) Пересипані цукром

Акуратно складіть ягоди в ємність шарами. Кожен шар пересипте цукром-піском. Можете класти в морозилку. Таким способом ягоди можна зберігати до 12 місяців.

Варіант для лінивих: просто викладіть порцію ягід у ємність і зверху посипте цукром.


4) У власному соці

Пересипану цукром малину потримайте півгодинки при кімнатній температурі або в холодильнику, щоб ягоди пустили сік. Після цього відправляйте герметично закриті ємності в морозильну камеру.

5. У цукровому сиропі

Підготовлену малину складіть у ємності й залийте попередньо звареним і охолодженим цукровим сиропом. Концентрація – за вашим бажанням.

Залежно від способу заморозки таку малину можна використовувати: для начинки пирогів, пиріжків, вареників, як добавку в йогурти, морозиво, сиркову масу, каші, мюслі, для компотів, киселів, коктейлів, чаїв, соусів, а також для прикрашання тортів та десертів.

Так само можна заморозити ожину та інші ягоди.


Секрети пані Галі

Заморожені заготовки з малини я також використовую для компотів, комбінованого варення та джемів з різних фруктів.

Обожнюю скибочки абрикосів чи персиків у малиновому сиропі; конфітюр з яблук, груш та малини.

А ще люблю швидке малинове морозиво-шербет: ягоди розминаю виделкою з цукром або збиваю у блендері, викладаю пюре у невеликі формочки кладу у морозилку. Часом додаю трохи йогурту або вершків. Іноді роблю такий десерт з кісточками, іноді протираю ягідне пюре через металеве сито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Цукати з вишні та черешні - рецепти
Цукати з полуниць





На правах реклами