Ми у Facebook
08.07.2015, 10:45

Іноземці вкладають інвестиції в економіку Рівненщини

Іноземні інвестори вклали в економіку Рівненщини 237 мільйонів доларів
Наразі в економіку Рівненщини залучено 237 мільйонів доларів іноземних інвестицій. До п’ятірки основних країн-інвесторів увійшли Німеччина, Велика Британія, Нідерланди, Кіпр та Італія. Найчастіше іноземці інвестують у промисловість, торгівлю, транспорт, будівництво та сільське господарство.

Про це під час робочої наради з керівниками профільних управлінь розповів голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков.

Інвестиції у Рівному: французів цікавить партнерство в енергозбереженні

«Сьогодні для економіки Рівненщини вкрай важливо залучати зовнішні інвестиції. Адже війна на Сході виснажує внутрішній потенціал країни, тому нам важливе вливання грошей з ЄС. Я впевнений, що ми і надалі тісно співпрацюватимемо з Євросоюзом», - прокоментував Віталій Чугунніков.

Як рівняни сплачуватимуть податок на нерухомість

Так, впевнено зростає частка експортних поставок до країн ЄС. У структурі експорту питома вага країн Європейського Союзу становить 62 відсотки, тоді як торік - 48.

За його словами, Рівненщина має багато переваг саме для партнерів з Європи. Це і розвинута деревообробна промисловість, і поклади корисних копалин, що повністю співпадає зі структурою експорту, зокрема, до Німеччини.

Яку соціальну допомогу очікувати рівнянам у 2015 році?

Також з початку року втричі збільшився експорт до Бельгії, майже вдвічі покращилася торгівля з Естонією, у півтори рази – з Італією. Серед інших країн світу експорт товарів збільшився до Туреччини та Молдови.

Рівненщина: нові тарифи на воду у січні 2015 року

Загалом Рівненщина співпрацює з 94 країнами світу.





На правах реклами