Ми у Facebook
10.07.2015, 12:00

На Рівненському сміттєвому полігоні вироблятимуть електроенергію

Про це повідомив начальник КАТП-1728 Ростислав Кралюк.
З його слів, інновації запровадять вже цього річ, займатиметься цим вітчизняне підприємство «МайстерЕнергоІнвест». Своїм коштом підприємство встановить спеціальне обладнання австрійського виробництва, вартістю приблизно в 25 млн. грн., з допомогою якого відбиратиметься біогаз, що утворюється в процесі розкладання побутових відходів. Що б запобігти попадання цього газу в атмосферу, застосовують когенераційні установки, які і утилізують біогаз з послідуючим виробництвом електроенергії.

Рівненський та польський досвід поводження зі сміттям

Для розміщення спеціальної установки рівненська міськрада надасть підприємству 10 соток землі в оренду на 15 років.

Серед іншого, Ростислав Кралюк зазначив, що на рівненському сміттєвому полігоні наразі не стоїть питання про його закриття чи знищення, принаймні в найближчі роки.

Що рівнянам потрібно знати про місцевий акцизний податок

Нагадаємо, на минулій сесії, депутати міської ради ухвалили звернення до Верховної Ради, Кабінету міністрів та народним депутатам, що представляють Рівненщину з приводу визначення органу, що встановлюватиме тариф на захоронення твердих побутових відходів. Як відзначив Ростислав Кралюк, через певні законодавчі неузгодженості „КАТП1728”зазнає значних фінансових збитків.

До слова, депутати міської ради зберуться знову для обговорення життєво важливих для рівного питань уже наступного тижня. Сесію міської ради призначено на 16 липня.


За матеріалами www.radiotrek.rv.ua





На правах реклами