Ми у Facebook
14.07.2015, 07:30

Голова Рівненської ОДА розповів про фінансову децентралізацію

За перше півріччя 2015 року до загального бюджету області надійшло 143 мільйони гривень, що становить 109 відсотків від запланованого. Такими є перші позитивні кроки фінансової децентралізації.
Про це повідомив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков.

«Практично під час кожного публічного виступу Президент України Петро Порошенко, презентуючи реформи в Україні, говорить про необхідність якомога швидшої фінансової децентралізації. І сьогодні ми бачимо що така позиція Глави держави є правильною. Адже незважаючи на те, що сьогодні економіці країни тяжко розвиватися, ініціативи вищого керівництва по децентралізації дають свої результати. Практично у всіх районах Рівненщини йде перевиконання планових показників», - зазначив Віталій Чугунніков.

Рівненщина: Як у Корці об'єднають громаду

За словами голови ОДА, навіть перший етап децентралізації, згідно якого 40 відсотків місцевих податків та зборів залишаються в області дозволили перевиконати плани. А з першого липня вступив в силу наступний етап децентралізації при якому вже 60 відсотків податків залишатиметься на місцях. Тож в Рівненській ОДА очікують і в подальшому перевиконання бюджетів місцевих рівнів.

Кого звільнять і чи помре село: 5 міфів децентралізації

Разом з цим Віталій Чугунніков повідомив, що за перше півріччя 2015 року до області надійшло півтори мільярди гривень субвенцій з державного бюджету та дотацій в сумі близько 36 мільйонів гривень. «Усі ці кошти ми використали для виплати допомог дітям-сиротам та малозабезпеченим сім’ям, для надання пільг та житлових субсидій населенню, а також на освітню та медичну галузь», - розповів голова облдержадміністрації.





На правах реклами