Ми у Facebook
14.07.2015, 15:00

Рівненщина: онук задушив власну бабусю [+Фото]

Про те, що за місцем проживання раптово померла 86-річна мешканка села Великий Олексин, до міліції 10 липня повідомила донька.
І хоча пенсіонерка хворіла, однак тіло її все таки направили в морг для проведення судово-медичної експертизи. Висновок шокував правоохоронців: жінка померла внаслідок механічної асфіксії.

Бабуся проживала у будинку разом зі своїм 45-річним онуком. У жінки була хвора нога, тому постійно лежала і страждала від нестерпного болю. Саме це і дратувало чоловіка.



До матері приходила дочка, яка робила перев’язки. Та коли в черговий раз навідалася до неї, ненька вже не подавала ознак життя. Ніхто навіть не запідозрив, що до смерті бабусі може бути причетний онук. Утім судово-медична експертиза встановила, що вона померла внаслідок перекриття дихальних шляхів. Також на тілі жінки були і синці.



Лише після цього чоловік зізнався, що це він задушив стареньку. За його версією, бабуся просила його це зробити, бо вже не могла терпіти біль. Однак правоохоронці впевнені, що чоловік зробив це умисно, аби полегшити життя собі. Адже в ході досудового розслідування були допитані сусіди та соціальні працівники, які теж провідували пенсіонерку, та підтвердили, що вона неодноразово скаржилася, що онук її б’є. До міліції звертатися не стали, думали, старенька марить.



— За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області Валерій Серветник. — Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.



Правоохоронці також з’ясували, що чоловік розлучений, ніде не працює та зловживає спиртними напоями.



Марія ЮСТИЦЬКА,
Рівненський РВ УМВС
України в Рівненській області

Читати також:

У Львові біля міліції пролунало два вибухи [+Фото]

Вночі біля супермаркету Рівного сталася бійка

Всі подробиці стрілянини в Мукачево [+Відео]





На правах реклами