Топ-5 рецептів варення з абрикосів [+Фото]
1. Традиційне варення з абрикосів.
Інгредієнти:
2 кг абрикосів
1 кг цукру
1/2 склянки води.
Приогтування:
Абрикоси вимийте, просушіть і видаліть кісточки. У велику каструлю висипте абрикоси, цукор і заліть масу водою. Поставте варення на середній вогонь і варіть 20 хв, помішуючи ложкою.
Після цього охолодіть варення і знову проваріть 20 хв. Так повторіть 3 рази, тоді варення буде густим.
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.

2. Абрикосовий джем.
Інгредієнти:
3 кг стиглих м’яких абрикосів
1,5 к. цукру
0,3 л води
Приготування:
Для початку абрикоси гарненько вимийте і видаліть кісточки, потім помістіть в каструлю, заливши невеликою кількістю води, і проваріть на слабкому вогні протягом 15 — 20 хвилин. Фруктова маса повинна стати м’якою і однорідною. Залиште абрикоси остигати, це займе кілька годин.
Потім абрикосову масу перетріть через сито або друшляк. Абрикосове пюре перелліть у ємність, де й буде варитися джем. Варіть, постійно помішуючи. Це може зайняти кілька годин, все залежить від стиглості і соковитості абрикос. Пюре має увариться вдвічі і стати густим.
Потім додайте цукор і продовжуйте варити, поки джем ще більше загусне і придбає темно-бурштиновий відтінок. Головне завжди помішувати, щоб варення не пригоріло. Кипляче варення розкладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте кришкою.

3. "П'ятихвилинка".
Інгредієнти:
2 кг абрикосів
600 г цукру
Приготування:
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і покладіть в ємність для варіння. Посипте цукром і лишіть на 10-12 годин. За цей час абрикоси пустять сік.
Поставте абрикоси на вогонь і, постійно помішуючи, нагрійте на швидкому вогні до кипіння. Варіть протягом 5 хвилин, після чого відразу розлийте в стерилізовані сухі банки і закатайте.
Переверніть банки догори дном, вкутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.

4. Абрикосово-апельсиновий джем.
Інгредієнти:
5 кг абрикосів
2 великих апельсини
2,5 кг цукру
Приготування:
Абрикоси вимийте, видаліть кісточки, перемоліть на м'ясорубці. Цедру апельсина потріть на дрібній тертці, а м'якоть перемоліть на м'ясорубці.
Потім змішайте абрикоси, цедру і перемелений апельсин. Поставте варення на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і встипте 1 кг цукру. Прокип'ятіть 5 хв, постійно помішуючи. Охолодіть варення, потім знову поставте на вогонь, додайте залишок цукру і знову прокип'ятіть 5 хв.
Третій раз знову прокип'ятити 5 хв через 6-7 год. Охолоджене варення розливайте в стерилізовані бінки і закручуйте.

5. Абрикосове варення з желатином.
Інгредієнти:
1 кг абрикосів дольками
2 стакани цукру
30 гр желатину швидкорозчинного.
Приготування:
Абрикоси помити, видалити кісточки. Потім розкласти дольки в каструлю, пересипаючи цукром і желатином. Лишити на добу. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, розлити в стерильні банки і закрутити.

Смачного!
Статті до теми:
Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]
П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки

Рівне сьогодні зустрічне полеглих воїнів місією "На щиті": маршрут супроводу

Сьогодні, 10 травня, Рівненська громада зустрічатиме екіпаж місії "На щиті", який повертає додому загиблих Героїв. Жителів міста закликають гідно вшанувати пам'ять воїнів, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.
переглядів: 305
У Рівному відбудеться зустріч з відомим поетом Андрієм Пермяковим

Наступного тижня, 13 травня, о 17:00, запрошують на особливу зустріч до Рівненської обласної бібліотеки для молоді (вул. Київська, 18).
переглядів: 422
Матч "Верес" - "Рух" судитиме арбітр із Черкас

Бригаду арбітрів на матч 28-го туру VBET Української Прем’єр-ліги між «Рухом» та «Вересом» очолить 40-річний Володимир Новохатній із Черкас. Для нього це буде дебютна гра у поточному сезоні за участю рівненського клубу.
переглядів: 358
Сьогоднішнє вшанування святого Миколая: історія свята

Щороку 9 травня християни вшановують одну з ключових подій у шануванні святителя Миколая Чудотворця — перенесення його мощів із міста Мири у Лікії (сучасна Туреччина) до італійського міста Барі.
переглядів: 428
На Рівненщині ще є час зареєструватися на "Ігри ветеранів"

Уже завтра, 10 травня, завершується реєстрація на участь у регіональному відборі з кросфіту, який проходить у межах всеукраїнських змагань, започаткованих Міністерством у справах ветеранів України. Сам турнір відбудеться 17 травня на Рівненщині.
переглядів: 364