14.06.2015, 15:30
П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]
У літню пору хочеться не лише насолодитися теплом, а й потішити себе улюбленими ласощами. Для цього не обов'язково бігти в магазин, морозиво можна приготувати і вдома.
Приготування домашнього морозива не займе у вас багато часу, а лише принесе задоволення та користь. Пропонуємо 5 простих рецептів улюблених ласощів:
1. Вершкове морозиво
Інгредієнти:
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку
Приготування:
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.
2. Пломбір горіховий
Інгредієнти:
8 яєчних жовтків
1,5 склянки цукру
0,5 кг мелених горіхів
2 склянки вершків, ванілін.
Приготування:
Розтерти 8 жовтків з 100 г цукру і ваніллю, збивати на плиті, поки не загусне, не даючи закипіти. Перемішати з меленими горіхами.
Збити 2 склянки густих вершків, додати в них 0,5 склянки цукру, змішати з охолодженими горіхами і жовтками.
Заморозити в пломбірній формі.
3. Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків
Приготування:
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.
4. Морозиво зі смаком кави
Інгредієнти:
3 склянки свіжозавареної кави
2 столові ложки молока (або вершків)
250 грамів цукру
4 яєчних жовтки.
Приготування:
У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.
5. Морозиво на згущеному молоці
Інгредієнти:
500 г жирних вершків,
0,5 банки згущеного молока.
Приготування:
За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.
Статті до теми:
Топ-5 рецептів тортів без випічки
Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
1. Вершкове морозиво
Інгредієнти:
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку
Приготування:
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.
2. Пломбір горіховий
Інгредієнти:
8 яєчних жовтків
1,5 склянки цукру
0,5 кг мелених горіхів
2 склянки вершків, ванілін.
Приготування:
Розтерти 8 жовтків з 100 г цукру і ваніллю, збивати на плиті, поки не загусне, не даючи закипіти. Перемішати з меленими горіхами.
Збити 2 склянки густих вершків, додати в них 0,5 склянки цукру, змішати з охолодженими горіхами і жовтками.
Заморозити в пломбірній формі.
3. Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків
Приготування:
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.
4. Морозиво зі смаком кави
Інгредієнти:
3 склянки свіжозавареної кави
2 столові ложки молока (або вершків)
250 грамів цукру
4 яєчних жовтки.
Приготування:
У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.
5. Морозиво на згущеному молоці
Інгредієнти:
500 г жирних вершків,
0,5 банки згущеного молока.
Приготування:
За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.
Статті до теми:
Топ-5 рецептів тортів без випічки
Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Категорія: Новини > Життя
Автор: підготувала Тетяна КузьмичКоментарів: 3Переглядів: 166137Інші статті рубрики:
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 32
Який сьогодні день 19 квітня?
Сьогодні, 19 квітня, п'ятниця, 110 день року, до початку 2025 року залишилося 256 дні.
переглядів: 42
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне
Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 2245
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 461
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 405