П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]
1. Вершкове морозиво
Інгредієнти:
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку
Приготування:
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.
2. Пломбір горіховий
Інгредієнти:
8 яєчних жовтків
1,5 склянки цукру
0,5 кг мелених горіхів
2 склянки вершків, ванілін.
Приготування:
Розтерти 8 жовтків з 100 г цукру і ваніллю, збивати на плиті, поки не загусне, не даючи закипіти. Перемішати з меленими горіхами.
Збити 2 склянки густих вершків, додати в них 0,5 склянки цукру, змішати з охолодженими горіхами і жовтками.
Заморозити в пломбірній формі.
3. Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків
Приготування:
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.
4. Морозиво зі смаком кави
Інгредієнти:
3 склянки свіжозавареної кави
2 столові ложки молока (або вершків)
250 грамів цукру
4 яєчних жовтки.
Приготування:
У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.
5. Морозиво на згущеному молоці
Інгредієнти:
500 г жирних вершків,
0,5 банки згущеного молока.
Приготування:
За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.
Статті до теми:
Топ-5 рецептів тортів без випічки
Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Гороскоп на понеділок: що принесе Місяць у Козерозі?
Гороскоп на 27 січня 2025 року віщує день, сповнений динамічних змін і можливостей, якими варто скористатися. Завдяки сприятливим планетарним аспектам, таким як Венера в секстилі з Ураном, багато знаків зодіаку можуть розраховувати на несподівані спалахи натхнення та шанс зміцнити важливі стосунки.
переглядів: 208
Безкоштовна психологічна допомога: як українцям отримати підтримку
З початку 2025 року українці мають можливість отримати безкоштовну психологічну підтримку в рамках базового пакету Програми медичних гарантій «Первинна медична допомога».
переглядів: 160
Уродженець Рівненщини заплатить штраф за дебош, який влаштував у магазині на Волині
Штраф у сумі 17 тисяч гривень призначили як покарання чоловіку родом з Рівненської області, який влаштував скандал у магазині у селі Підгайці Луцького району Волинської області.
переглядів: 308
Модна на імена 2024: як найчастіше називали дітей на Рівненщині?
Ім'я – це перший подарунок, який батьки дають своїй дитині. Воно супроводжуватиме людину все життя і впливатиме на її самооцінку та сприйняття оточуючими.
переглядів: 180
У Рівному оцінюватимуть готовність до інтеграції ветеранів та їхніх родин
Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Школа політичної аналітики — ПОЛІС».
переглядів: 407