П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]
1. Вершкове морозиво
Інгредієнти:
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку
Приготування:
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.

2. Пломбір горіховий
Інгредієнти:
8 яєчних жовтків
1,5 склянки цукру
0,5 кг мелених горіхів
2 склянки вершків, ванілін.
Приготування:
Розтерти 8 жовтків з 100 г цукру і ваніллю, збивати на плиті, поки не загусне, не даючи закипіти. Перемішати з меленими горіхами.
Збити 2 склянки густих вершків, додати в них 0,5 склянки цукру, змішати з охолодженими горіхами і жовтками.
Заморозити в пломбірній формі.

3. Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків
Приготування:
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.

4. Морозиво зі смаком кави
Інгредієнти:
3 склянки свіжозавареної кави
2 столові ложки молока (або вершків)
250 грамів цукру
4 яєчних жовтки.
Приготування:
У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

5. Морозиво на згущеному молоці
Інгредієнти:
500 г жирних вершків,
0,5 банки згущеного молока.
Приготування:
За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.

Статті до теми:
Топ-5 рецептів тортів без випічки
Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки

Яка погода чекає жителів Рівненщини у понеділок, 10 березня

За прогнозами Рівненського обласного центру з гідрометеорології, день буде без опадів.
переглядів: 196
Гвардійські кінологи завітали на урок до школярів Вараша

Учні місцевих шкіл Вараша мали унікальну нагоду познайомитися з роботою службових собак під час відкритого уроку, який провели кінологи Національної гвардії України.
переглядів: 181
Знаки зодіаку, які ніколи не зрадять і завжди підтримають партнера

У стосунках кожен мріє про надійність, довіру та відданість. Астрологи стверджують, що деякі знаки зодіаку особливо вирізняються своєю вірністю та щирою турботою про кохану людину.
переглядів: 158
Рівне прощається із захисником Василем Ольховцем

Завтра, 10 березня, Рівне віддасть останню шану захиснику України – старшому солдату Василю Ольховцю, який загинув під час виконання бойового завдання.
переглядів: 317
У Рівному жінки можуть безкоштовно отримати протези молочної залози

Жінки, які перенесли радикальну мастектомію, можуть безкоштовно отримати протези молочної залози у Рівненському обласному протипухлинному центрі.
переглядів: 233