Топ-5 рецептів варення з абрикосів [+Фото]
1. Традиційне варення з абрикосів.
Інгредієнти:
2 кг абрикосів
1 кг цукру
1/2 склянки води.
Приогтування:
Абрикоси вимийте, просушіть і видаліть кісточки. У велику каструлю висипте абрикоси, цукор і заліть масу водою. Поставте варення на середній вогонь і варіть 20 хв, помішуючи ложкою.
Після цього охолодіть варення і знову проваріть 20 хв. Так повторіть 3 рази, тоді варення буде густим.
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.

2. Абрикосовий джем.
Інгредієнти:
3 кг стиглих м’яких абрикосів
1,5 к. цукру
0,3 л води
Приготування:
Для початку абрикоси гарненько вимийте і видаліть кісточки, потім помістіть в каструлю, заливши невеликою кількістю води, і проваріть на слабкому вогні протягом 15 — 20 хвилин. Фруктова маса повинна стати м’якою і однорідною. Залиште абрикоси остигати, це займе кілька годин.
Потім абрикосову масу перетріть через сито або друшляк. Абрикосове пюре перелліть у ємність, де й буде варитися джем. Варіть, постійно помішуючи. Це може зайняти кілька годин, все залежить від стиглості і соковитості абрикос. Пюре має увариться вдвічі і стати густим.
Потім додайте цукор і продовжуйте варити, поки джем ще більше загусне і придбає темно-бурштиновий відтінок. Головне завжди помішувати, щоб варення не пригоріло. Кипляче варення розкладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте кришкою.

3. "П'ятихвилинка".
Інгредієнти:
2 кг абрикосів
600 г цукру
Приготування:
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і покладіть в ємність для варіння. Посипте цукром і лишіть на 10-12 годин. За цей час абрикоси пустять сік.
Поставте абрикоси на вогонь і, постійно помішуючи, нагрійте на швидкому вогні до кипіння. Варіть протягом 5 хвилин, після чого відразу розлийте в стерилізовані сухі банки і закатайте.
Переверніть банки догори дном, вкутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.

4. Абрикосово-апельсиновий джем.
Інгредієнти:
5 кг абрикосів
2 великих апельсини
2,5 кг цукру
Приготування:
Абрикоси вимийте, видаліть кісточки, перемоліть на м'ясорубці. Цедру апельсина потріть на дрібній тертці, а м'якоть перемоліть на м'ясорубці.
Потім змішайте абрикоси, цедру і перемелений апельсин. Поставте варення на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і встипте 1 кг цукру. Прокип'ятіть 5 хв, постійно помішуючи. Охолодіть варення, потім знову поставте на вогонь, додайте залишок цукру і знову прокип'ятіть 5 хв.
Третій раз знову прокип'ятити 5 хв через 6-7 год. Охолоджене варення розливайте в стерилізовані бінки і закручуйте.

5. Абрикосове варення з желатином.
Інгредієнти:
1 кг абрикосів дольками
2 стакани цукру
30 гр желатину швидкорозчинного.
Приготування:
Абрикоси помити, видалити кісточки. Потім розкласти дольки в каструлю, пересипаючи цукром і желатином. Лишити на добу. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, розлити в стерильні банки і закрутити.

Смачного!
Статті до теми:
Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]
П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки

Український комік, родом з Рівненщини, розповів як схуд на 54 кілограми

Відомий український комік Володимир Жогло, який родом з Млинова, поділився вражаючою історією власного схуднення.
переглядів: 345
Рівнян попереджають про новий вид шахрайства

Поліція Рівненщини розповідає про вид шахрайства, коли постраждалим рекомендують нібито "покращити свій мобільний зв'язок".
переглядів: 239
Як військовим оформити заповіт і довіреність без нотаріуса

В умовах воєнного стану військові не завжди мають змогу звернутися до нотаріуса. У таких випадках Закон дозволяє посвідчувати правочини в особливому порядку.
переглядів: 225
Командир взводу «Да Вінчі» Іван Швая: шлях добровольців та уроки війни

У цьому інтерв’ю командир взводу Іван Швая розповість про бойовий шлях батальйону, особливості добровольчого руху, виклики війни та те, як українські воїни формують майбутнє країни на полі бою. Це історія мужності, братерства та незламної віри в перемогу.
переглядів: 519
"Життя на рівні, я їду в Рівне" - відомий прозаїк та поет написав вірш про наше місто

Василь Зима знаний не тільки як телеведучий, але також як поет та прозаїк.
переглядів: 454