Ми у Facebook
27.07.2015, 09:00

10 порад як витрачати менше, а подорожувати більше

Експерти популярного сервісу для мандрівників Cheap Tickets розповіли, як можна економити в подорожі навіть у найгарячіший туристичний сезон.
1. Комбінуйте різні види транспорту


Якщо немає обмежень за часом, вибирайте авіарейси в невеликі міста поблизу того місця, куди вирушаєте. З невеликих міст в точку призначення можна дістатися автобусом. Швидше за все, загальна вартість перельоту і квитка на автобус буде значно нижчою, ніж авіаквиток на прямий рейс особливо у високий туристичний сезон. Крім того, мандрівник зможе несподівано відкрити для себе якесь нове містечко і отримати більше вражень.

Мандруємо Рівненщиною: відпочинок, оздоровлення та паломництво

2. Подорожуйте самостійно

Не завжди варто віддавати перевагу туристичним турам. Тур, придбаний в агентстві, ідеальний варіант для тих, хто боїться заблукати або віддає перевагу спокійному звичному для себе відпочинку. Проте пізнати країну зсередини можна лише відправившись в самостійну подорож. За допомогою онлайн-сервісів бронювання можна організувати свою подорож якнайкраще і привезти додому масу вражень.

3.Відкрийте для себе каучсерфінг

Каучсерфінг – ідеальний варіант для вільних мандрівників. Популярний сервіс допомагає знайти безкоштовне житло мандрівникам, які не хочуть або з яких-небудь причин не можуть платити за готелі та мотелі. Мережа безкоштовного житла для мандрівників пропонує не тільки безкоштовний нічліг у місцевих жителів, але і нові знайомства і практику іноземної мови.

Понад шістдесят агросадиб Рівненщини пропонують туристам активний відпочинок

4. Уникайте ресторанів біля туристичних визначних пам'яток або на великих вулицях

Часто вартість їжі в ресторанах, які розташовуються біля туристичних визначних пам'яток або на великих вулицях, у два рази більша, ніж в тих кафе, які знаходяться в небагатолюдних місцях. Перед походом в музей, не забудьте добре поснідати, а після відвідування пам'яток, вирушайте на віддалені від багатолюдних точок вулички, де ви обов'язково знайдете затишні і недорогі заклади, де можна смачно перекусити.

5. Подорожуйте в середині тижня

Якщо у вас є можливість регулювати свій робочий графік, вирушайте в подорож у вівторок або середу. За словами експертів, в ці дні авіаперевізники пропонують кращі ціни на квитки. Крім того, вам буде комфортніше відвідати музеї та туристичні визначні пам'ятки, так як найбільший наплив туристів і довгі черги відзначаються у вихідні дні.

6. Шукайте інформацію про знижки на квитки в музеї в певні дні

Більшість пам'яток і музеїв у різних країнах світу в певні дні тижня пропонують туристам різні акції, знижки і навіть безкоштовний вхід. Наприклад, у Барселоні культовий Парк Гуель пропонує безкоштовний вхід для всіх охочих до 8 ранку і після 9:30 вечора.

Найвизначніші місця Рівненщини, які варто відвідати

7. Визначте бюджет

Відстежуйте, що відбувається у вашому гаманці – будьте фінансово відповідальними. Встановіть строгий щоденний бюджет і дотримуйтеся його. Також можна робити короткі позначки в смартфоні кожен раз, коли ви робите покупку – навіть незначну. Не повторюйте помилок новачків, подорож яких затьмарює той факт, що по поверненню додому на рахунку залишилося дуже мало коштів через бездумні витрати.

8. Їжте найбільшу страву в другій половині дня

Залиште краще на потім. Експерти та затяті мандрівники з усього світу рекомендують насолоджуватися поживною їжею в другій половині дня. Таким чином, найбільша страва за день послужить пізнім сніданком, обідом і закускою перед вечерею, дозволивши заощадити чимало фінансових коштів.

6 способів діститися до Тунелю кохання

9. Пре-паті перед походом в бар або нічний клуб

Нічні клуби, бари та паби – найкраще місце для того, щоб залишити там всі свої гроші. Щоб заощадити на поході в розважальний заклад, але в той же час повеселитися на славу, необхідно підготуватися до цієї події. Випийте трохи алкоголю попередньо в тому місці, де зупинилися і лише потім відправляйтеся в клуб.

10. Проявляйте гнучкість


Максимальний комфорт дорого коштує. Ви хочете відправитися в подорож по системі все включено? Дорого. Хочете переліт без пересадок? Дорого. Хочете прилетіти в країну в п'ятницю або суботу? Дорого. Гнучкість – запорука економного, і разом з тим вражаючого подорожі. Необхідно просто розслабитися, припинити дратуватися через дрібниці і плисти за течією, насолоджуючись кожною подією, яка відбувається з вами під час поїздки, отримуючи користь і досвід з ситуацій. Спілкуйтеся з людьми, будьте відкритими і привітними, відчуйте себе гостем, якому завжди раді і не бійтеся розпитувати місцевих жителів.

Джерело: Корупція.Маркет





На правах реклами