Ми у Facebook
29.07.2015, 19:45

Як проходить прикордонний контроль до Криму [+Фото]

Херсонець Володимир Тегін на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» описав, як на рейсовому пасажирському автобусі дістатися з Херсона до Криму і які труднощі в дорозі очікують мандрівника:
«Вночі на Крим через Херсон проходять чотири автобуси. Всі вони з Одеси. Насправді автобуси йдуть до кордону, потім пасажири виходять і частину шляху (близько 2 км) долають пішки. На тій стороні їх чекають інші автобуси і поїздка триває. Квитки заздалегідь купити не можна. Тільки після прибуття, і то за наявності вільних місць.

Приватники пропонують свої послуги, обіцяючи проскочити прикордонні пункти ледь не з вітерцем. Брехня. Піший варіант реально найшвидший, хоча швидким його можна назвати досить умовно. Три години часу втрачається гарантовано. Ми сіли в останній з цих автобусів. Причому три місця залишилися вільними, на них ми розмістили свій нехитрий багаж.

Які ціни на продукти в Криму

Стартували о першій ночі. До прикордонного пункту доїхали без проблем. Про те, що пора готуватися до виходу, я здогадався по багатокілометровій черзі далекобійників. Зупинилися в половині четвертого, вивантажилися, і більше години, як стадо баранів, простояли перед бетонною плитою і табличкою. Ні освітлення, ні присісти тобі, ні водиці напитися, ні потребу справити. Пил, бруд, кіптява, сміття і хлопці з автоматами. Багато комарів - єдині, кого цей бардак повністю влаштовує.



До зони контролю (метрів триста вперед) пропускали групами по 5-15 чоловік. Там черга, в яку намагаються вклинитися водії з пасажирами. Але їх не пускають. Працює два віконця. Прикордонники тиснуть на клавіші не поспішаючи, інтернет теж підвисає.

Як рівнянам потрапити у Крим

Потім нейтральна смуга - ще десь кілометр пішки. І машини, машини, машини. Не їдуть, стоять. Очевидно, приймаюча сторона не настільки голодує через дефіцит українських продуктів, щоб пропускати фури без перевірки.



Пішоходам простіше. Кримський прикордонник працює один, але пропускна здатність у нього набагато краще. Таким чином, в Херсонській області у пасажирів рейсу "Одеса - Ялта" відняли дві години часу, ще годину зайняв кілометровий перехід, заповнення бланків і паспортний контроль росіян.



Які країни світу визнали "референдум" в Криму ІНФОГРАФІКА

Поки все. Кримський водій автобуса був дуже радий, що пасажири таки добралися і зайняли свої місця. На Сімферополь рушили о пів на сьому ранку.





На правах реклами