Ми у Facebook
31.07.2015, 18:15

Заступник Міністра юстиції пообіцяв ліквідувати корупцію на Рівненщині [+Фото]

Про це у Рівному заявив перший заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе під час зустрічі з посадовцями та юристами, на якій обговорювалися питання реформувань, які проходять в органах юстиції.
– Раніше за рік наші органи видавали 1мільйон 500 тисяч довідок: що я є я, що я маю фірму, що я займаюся тим чи іншим видом діяльності. За більшість з них заплачені хабарі. Зараз вся інформація в системі і не виходячи з дому є можливість отримати цю довідку. Це можна зробити он-лайн за лічені хвилини без черг і хабарів. Ми хотіли це зробити і ми це зробили. Хоча, як юристи, могли знайти тисячу причин, щоб не реалізувати ці зміни. ІІ етап реформи в юстиції – децентралізація функцій. У майбутньому, Мінюст не здійснюватиме реєстрацію, лише триматиме загальний реєстр, а нотаріуси з ліцензією і органи місцевого самоврядування це робитимуть. Це, по-перше – економія бюджетних коштів, по-друге – зручність для українців, – розповів присутнім Гія Гецадзе.

БІЛЬШЕ ФОТО

Згадав грузинський реформатор і про реформу виконавчої служби. За його словами окрім державних виконавців, в Україні буде приватна виконавча служба.

Голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов, який був присутній на зустрічі з першим заступником Міністра юстиції України вважає, що при якісній реалізації майбутніх змін, вдасться ліквідувати чимало корупційних схем.

– Проблема виконавчої служби в тому, що деякі процеси виконання судових рішень затягуються на роки. А це, в тому числі, суттєві недоврахування до бюджету. Показники реалізації виконавчих проваджень покращаться насамперед завдяки спрощенню та підвищенню ефективності процедури виконання. Також цьому допоможе створення реєстру боржників. Так, з моменту відкриття виконавчого провадження інформація про боржника одразу потраплятиме до реєстру. Вона буде публічна, окрім даних про походження боргу. При цьому, майно тих, хто перебуває у цьому списку, не зможе бути відчуженим без згоди виконавця. Вважаю, що ці та ряд інших факторів, такі як мотивація виконавців справедливою винагородою, яку вони зможуть отримати прозоро за результатами своєї роботи, дозволять вести ефективну боротьбу з корупцією, – зазначив Михайло Кириллов.






На правах реклами