Ми у Facebook
31.08.2015, 12:45

Із 1 вересня зросте мінімальна зарплата

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у ході щотижневих "10 хвилин з прем'єр-міністром" в ефірі одного з телеканалів.
Мінімальний розмір заробітної плати в Україні з 1 вересня 2015 р. становитиме 1378 грн.

Так, прем'єр повідомив, що спільно з президентом України вони прийняли рішення про необхідність збільшення соціальних стандартів.

Українцям не вистачає прожиткового мінімуму [+СПИСОК]

- Чинний закон передбачав, що з 1 грудня мінімальна заробітна плата і прожитковий мінімум зростуть. Однак ми працювали над тим, щоб знайти фінансовий ресурс та підвищити мінімальну зарплату і прожитковий мінімум, і, відповідно, зарплати для українців вже з 1 вересня. Таке рішення прийнято, — заявив Яценюк.

За його словами, до парламенту буде внесено закон про збільшення соціальних стандартів для майже 12 млн громадян, у тому числі близько 3 млн працівників бюджетної сфери.

Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум у 2015 році

Вчитель без категорії отримає додатково 470 гривень. Вчитель вищої категорії отримає додатково 605 гривень. Сімейний лікар буде додатково отримувати 453 гривні. А медсестра – 304 гривні. Працівники соціальної сфери та працівники культури також отримають підвищення. Зокрема, працівники соціальної сфери додатково отримуватимуть 304 гривні. А працівники культури, наприклад, бібліотекар, - 348 гривень.

Підвищення стипендій отримають і студенти.

- Студенти вищих навчальних закладів 1-ї та 2-ї категорії будуть додатково отримувати 112 гривень. Студенти, які навчаються в навчальних закладах 3-4-ї категорії, - 95 гривень, - заявив Яценюк.

Глава уряду також повідомив, що одинокі матері після підвищення в цілому будуть отримувати від 350 до 727 гривень.

Рівне: На що вплинуло скасування підвищення мінімальної зарплати

- Наші пенсіонери, які потребують найбільшої допомоги від держави, також отримають підвищення пенсії. Таке підвищення буде стосуватися 7,5 мільйонів українських пенсіонерів. І мінімальна пенсія становитиме 1074 гривні, - підкреслив Яценюк.

Крім того, люди з особливими потребами додатково отримають від 100 до 200 гривень.





На правах реклами