Ми у Facebook
17.09.2016, 18:00

Топ-5 рецептів маринованих салатів на зиму [+Фото]

Ось уже й літо пролетіло і настав час подумати про зимові запаси. Портал OGO.ua пропонує скористатися смачними рецептами консервованих салатів.
Консервовані салати - чудове доповнення щоденного раціону в холодну пору та й для неочікуваних гостей смачна страва.

1. Салат консервований з рисом.
Інгредієнти (на 10 півлітрових банок):
2,5 кг помідорів
1 кг кабачків
1 кг болгарського перцю
1 кг моркви
0,5 кг ріпчатої цибулі
350 мл рослинної олії
3 ст. л. солі
4 ст. л. цукру
300 гр сухого рису
250 мл 9% оцету
10 горошин чорного перцю
10 горошин духм'яного перцю
10 бутонів гвоздики
5 лаврових листків.

Приготування: овочі миємо, цибулю та моркву чистимо, перець звільняємо від насіння, у помідор видаляємо плодоніжкі. Молоді кабачки не чистимо, а більш зрілі очищаємо від шкірки і насіння. Цибулю ріжемо четвертькільцями, моркву тремо на крупну тертку, кабачки ріжемо кубиками, перець ріжемо смужками, а помідори дольками. Все, крім рису та оцету, змішуємо і тушкуємо 1 год. на помірному вогні, помішуючи. Це небагато, враховуючи, що півгодини ця суміш буде нагріватися. Промиваємо рис, додаємо рис до овочів, змішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин. В кінці додаємо оцет і розкладаємо салат в підготовлені стерилізовані банки. Стерилізуємо 20 хвилин і закручуємо банки.



2. Салат "Кубанський".
Інгредієнти (на 8 півлітрових банок):
2 кг помідорів
1,5 білокачанної капусти
800 гр солодкого перцю
500 гр ріпчатої цибулі
300 гр рослинної олії
150 гр 9% оцету
15-20 горошин чорного перцю, сіль.

Приготування: всі овочі миємо, чистимо і ріжемо. Помідори і перець - шматочками, цибулю - півкільцями, капусту - соломкою. Капусту перетираємо з сіллю окремо. Змішуємо всі овочі, додаємо олію, сіль, спеції і ставимо каструлю на вогонь. Помішуючи, овочі нагріваємо до кипіння. Вливаємо оцет. Гарячі овочі розкладаємо в стерилізовані банки, накриваємо кришками і стерилізуємо півлітрові банки 20 хвилин. Закручуємо салат "Кубанський" і перевертаємо до повного охолодження.



3. Салат з баклажанів "Тещин язик".
Інгредієнти:
4 кг баклажанів
10 помідорів
10 болгарських перців
5 головок часнику
3-5 гострих перчин
1 стакан цукру
1 стакан рослинної оліїі
150 гр 9% оцету.

Приготування: баклажани помити, відрізати плодоніжку, порізати кружальцями. Перемішати і залишити на 30 хвилин. Потім промити у воді, щоб пішла гіркота. Помити і очистити від насіння солодкий і гострий перець. Часник очистити. Помідори помити і залити окропом на 1 хвилину. Потім воду злити, помідори залити холодною водою на 2-3 хвилини, очистити їх від шкірки. Помідори, перець, часник, гіркий перець перекрутити на м'ясорубці, додати цукор, сіль, рослинну олію і оцет. Залити баклажани маринадом і тушкувати 30 хвилин.
Простерилізувати банки і кришки будь-яким способом. Викласти салат "Тещин язик" в стерилізовані банки і закрутити.



4. Салат з квасолі і болгарського перцю.
Інгредієнти (на 7 літрових банок):
5 кг болгарського перцю
3 кг помідорів
2 кг цибулі ріпчатої
500 гр квасолі
300 гр цукру
100 гр солі
200 мл оцету 9%
0,5 л. рослинної олії

Приготування: Залити водою квасолю, відварити до готовності (близько 1 год).Почистити, вимити перець, нарізати соломкою. Цибулю нарізати півкільцями. Вимити помідори, нарізати дольками. У великій мисці перемішати перець, цибулю, помідори і квасолю. Заправити їх цукром, сіллю, оцетом, рослинним маслом. Перекласти суміш у каструлю, накрити кришкою і довести до кипіння. Салат з квасолі з болгарським перцем варити з моменту закипання близько 1 год. Гарячим салат з перцю і квасолі розкласти у підготовлені банки і закрутити.



5. Салат із зелених помідорів.
Інгредієнти:
2 кг зелених помідорів (можна додати і бурі)
1 морквина
3 болгарських перці
1 гострий перець
1 головка часнику
0,5 стакана рослинної олії
0,5 стакана оцету 9%
0,5 стакана цукру
2 ч.л. солі
1 стакан води

Приготування:
Помідори нарізати дольками. Перець дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Цибулю подрібнити. Перець гострий дрібно нарізати. Всі овочі перемішати в каструлі. Додати олію, оцет, всипати цукор. Додати сіль, влити воду. Поставити каструлю з овочами на вогонь, довести до кипіння. Дати овочевій суміші трохи покипіти, не більше 10-15 хвилин, щоб помідори не переварилися. Акуратно викласти салат у підготовлені (стерилізовані) банки. Закрутити банки стерилізованими (прокип'яченими) кришками, перевернути банки, накрити (укутати), залишити для повільного остигання на 5-6 годин.



Статті до теми:

Маринуємо помідори на зиму: топ-5 рецептів [+Фото]

Маринуємо кабачки по-корейськи [РЕЦЕПТ]

Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру

Ікра з польських грибів до столу і на зиму

Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців

П`ять рецептів незвичайного варення з яблук





На правах реклами