Топ-5 рецептів маринованих салатів на зиму [+Фото]
1. Салат консервований з рисом.
Інгредієнти (на 10 півлітрових банок):
2,5 кг помідорів
1 кг кабачків
1 кг болгарського перцю
1 кг моркви
0,5 кг ріпчатої цибулі
350 мл рослинної олії
3 ст. л. солі
4 ст. л. цукру
300 гр сухого рису
250 мл 9% оцету
10 горошин чорного перцю
10 горошин духм'яного перцю
10 бутонів гвоздики
5 лаврових листків.
Приготування: овочі миємо, цибулю та моркву чистимо, перець звільняємо від насіння, у помідор видаляємо плодоніжкі. Молоді кабачки не чистимо, а більш зрілі очищаємо від шкірки і насіння. Цибулю ріжемо четвертькільцями, моркву тремо на крупну тертку, кабачки ріжемо кубиками, перець ріжемо смужками, а помідори дольками. Все, крім рису та оцету, змішуємо і тушкуємо 1 год. на помірному вогні, помішуючи. Це небагато, враховуючи, що півгодини ця суміш буде нагріватися. Промиваємо рис, додаємо рис до овочів, змішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин. В кінці додаємо оцет і розкладаємо салат в підготовлені стерилізовані банки. Стерилізуємо 20 хвилин і закручуємо банки.

2. Салат "Кубанський".
Інгредієнти (на 8 півлітрових банок):
2 кг помідорів
1,5 білокачанної капусти
800 гр солодкого перцю
500 гр ріпчатої цибулі
300 гр рослинної олії
150 гр 9% оцету
15-20 горошин чорного перцю, сіль.
Приготування: всі овочі миємо, чистимо і ріжемо. Помідори і перець - шматочками, цибулю - півкільцями, капусту - соломкою. Капусту перетираємо з сіллю окремо. Змішуємо всі овочі, додаємо олію, сіль, спеції і ставимо каструлю на вогонь. Помішуючи, овочі нагріваємо до кипіння. Вливаємо оцет. Гарячі овочі розкладаємо в стерилізовані банки, накриваємо кришками і стерилізуємо півлітрові банки 20 хвилин. Закручуємо салат "Кубанський" і перевертаємо до повного охолодження.

3. Салат з баклажанів "Тещин язик".
Інгредієнти:
4 кг баклажанів
10 помідорів
10 болгарських перців
5 головок часнику
3-5 гострих перчин
1 стакан цукру
1 стакан рослинної оліїі
150 гр 9% оцету.
Приготування: баклажани помити, відрізати плодоніжку, порізати кружальцями. Перемішати і залишити на 30 хвилин. Потім промити у воді, щоб пішла гіркота. Помити і очистити від насіння солодкий і гострий перець. Часник очистити. Помідори помити і залити окропом на 1 хвилину. Потім воду злити, помідори залити холодною водою на 2-3 хвилини, очистити їх від шкірки. Помідори, перець, часник, гіркий перець перекрутити на м'ясорубці, додати цукор, сіль, рослинну олію і оцет. Залити баклажани маринадом і тушкувати 30 хвилин.
Простерилізувати банки і кришки будь-яким способом. Викласти салат "Тещин язик" в стерилізовані банки і закрутити.

4. Салат з квасолі і болгарського перцю.
Інгредієнти (на 7 літрових банок):
5 кг болгарського перцю
3 кг помідорів
2 кг цибулі ріпчатої
500 гр квасолі
300 гр цукру
100 гр солі
200 мл оцету 9%
0,5 л. рослинної олії
Приготування: Залити водою квасолю, відварити до готовності (близько 1 год).Почистити, вимити перець, нарізати соломкою. Цибулю нарізати півкільцями. Вимити помідори, нарізати дольками. У великій мисці перемішати перець, цибулю, помідори і квасолю. Заправити їх цукром, сіллю, оцетом, рослинним маслом. Перекласти суміш у каструлю, накрити кришкою і довести до кипіння. Салат з квасолі з болгарським перцем варити з моменту закипання близько 1 год. Гарячим салат з перцю і квасолі розкласти у підготовлені банки і закрутити.

5. Салат із зелених помідорів.
Інгредієнти:
2 кг зелених помідорів (можна додати і бурі)
1 морквина
3 болгарських перці
1 гострий перець
1 головка часнику
0,5 стакана рослинної олії
0,5 стакана оцету 9%
0,5 стакана цукру
2 ч.л. солі
1 стакан води
Приготування:
Помідори нарізати дольками. Перець дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Цибулю подрібнити. Перець гострий дрібно нарізати. Всі овочі перемішати в каструлі. Додати олію, оцет, всипати цукор. Додати сіль, влити воду. Поставити каструлю з овочами на вогонь, довести до кипіння. Дати овочевій суміші трохи покипіти, не більше 10-15 хвилин, щоб помідори не переварилися. Акуратно викласти салат у підготовлені (стерилізовані) банки. Закрутити банки стерилізованими (прокип'яченими) кришками, перевернути банки, накрити (укутати), залишити для повільного остигання на 5-6 годин.

Статті до теми:
Маринуємо помідори на зиму: топ-5 рецептів [+Фото]
Маринуємо кабачки по-корейськи [РЕЦЕПТ]
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Ікра з польських грибів до столу і на зиму
Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук

На Острожчини відкрили меморіальну дошку загиблому Герою

У Хорівському ліцеї відбулася зворушлива та водночас знакова подія — урочисте відкриття меморіальної дошки на честь випускника закладу, захисника України Максима Кольцова, який героїчно загинув, боронячи рідну землю.
переглядів: 132
Рівненські ветерани повернулися з Франківська з медалями

Ветерани з Рівного вкотре довели, що сила духу і цілеспрямованість не мають меж. Дві команди з Рівненщини — «Стронг Ветеран Рівне» та «Неможливого не буває» — гідно представили область на змаганнях «Звитяга Нескорених», що відбулися в Івано-Франківську.
переглядів: 241
Уже легендарні рівненські писанки готують до зустрічі із рівнянами

Яскраві та оригінальні великі писанки, які щороку красуються на вулицях Рівного, уже почали готувати до виходу в люди.
переглядів: 456
Вербна неділя: яке значення цього свята

Саме сьогодні вшановують євангельську подію, про яку провістив пророк Захарія за пів тисячоліття до Різдва Христового. «Не бійся, дочко Сионська! Ось Цар твій гряде, сидячи на молодому ослі» (Ін. 12:15)
переглядів: 376
Захисниця з Рівненщини прагне після війни шукати зниклих безвісті

Молодший сержант Анастасія Шевчук, позивний «Відьмочка», – начальниця їдальні 60 батальйону 104-ї окремої бригади. У мирному житті – перукарка-модельєрка, сьогодні – військовослужбовиця, що стоїть на передовій тилової підтримки наших захисників.
переглядів: 407