Подати
оголошення

10.09.2015, 21:00

Як правильно зберігати картоплю вдома [+ПОРАДИ]

Щасливим власникам льохів та підвалів немає потреби непокоїтися про збереження овочів узимку. А ось тим, хто проживає у багатоповерхівках, варто замислитися, де і як тримати у квартирі власний врожай бульби або куплену на базарі чи в супермаркеті картоплю.
Підготовка картоплі до зимівлі


Відразу після збирання врожаю рекомендується просушити картоплю на сонці протягом 2-3 годин, тоді її легше буде відокремити від землі і зменшиться ризик загнивання бульб. Потім сортуємо картоплю, пошкоджені бульби відкладаємо і вживаємо в їжу в першу чергу. Тепер нам потрібно створити картоплі умови для проходження профілактичного періоду. Триває цей період 2-3 тижні, і саме тоді, можуть виявитися приховані досі хвороби та грибкові інфекції. У цей період також відбувається "заліковування” картоплею пошкоджень, завданих при зборі врожаю та доставки. Оптимальна температура в період підготовки 12-16 градусів і вологості 90%.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПОРАД

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Якою буде осінь 2015: прогнози синоптиків та народні прикмети

Посівний календар на вересень 2015 [+ПОРАДИ]
Щасливе Рівне