Ми у Facebook
11.09.2015, 08:15

Рівнян закликають не спалювати суху траву

Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому звертається до мешканців і гостей міста з проханням не допускати випадків спалювання сміття та рослинних залишків у осінній пожежонебезпечний період.
Відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статей 16 та 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», пунктів 3.6.14 та 3.7.1 «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», пунктів 3.6 та 6.4.2 «Правил утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України» та законодавства України про охорону земель ніхто не має права самовільно спалювати листя, траву чи стерню.

Спалювання сміття є смертельно небезпечне для здоров'я. Під час горіння виділяються різні речовини, які загострюють або викликають захворювання, — переважно серцево-судинної системи і дихальних шляхів.
Труячи себе та своїх дітей, ми ще й створюємо загрозу масових пожеж і знищуємо природу. Дуже часто саме горіння стерні стає головною причиною вигоряння прилеглих до полів природних ділянок, лісових пожеж і навіть пожеж у населених пунктах.

Та головне, що вогонь завдає колосальний удар по біорізноманіттю. Разом зі стернею полум’я знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки. При спалюванні соломи та стерні одночасно згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, внаслідок чого знижується біологічна активність ґрунту.

Не даваймо себе труїти! Хочеться побажати кожному жителю не бути байдужим як до довкілля, так і до власного здоров'я.






На правах реклами