Ми у Facebook
11.09.2015, 17:45

Роман Яворський: «Коли Рівне практично не відвідували артисти, ми поклали масу зусиль аби привезти їх сюди»

За останні кілька років Рівненщину почали відвідувати музичні зірки всеукраїнського рівня. А все тому, що у нашому краї розгорнула активну діяльність івент-агенція «Мегаподія» на чолі з рівнянином Романом Яворським.
Він організовує, гучні події та заходи, попри це, сам дуже рідко з’являється у публічній площині. Саме тому кореспонденти «ОГО» запросили Романа Яворського на бесіду, аби розповісти рівнянам про цю непересічну особистість.

- Івент-агенція «Мегаподія» з Рівного, але організовує концерти за участю зірок по всій Україні. Як виникла ідея створення такого об’єднання і наскільки довго ви йшли до своєї мети?

- «Мегаподія» створювалася не один рік, і навіть не два. Все почалося ще у 2006 році. Тоді для молоді майже нічого не проводилося. Талановиті люди не могли показати на що вони здатні. Виконавці, які пишуть музику, не знали куди податися. І тоді я вирішив проводити щорічний музичний фестиваль «Атмосфера». Прописалися ми в рівненському аеропорту. Далі ідеї для розвитку пішли самі собою.

Я сам родом із Демидівщини, а там є хороша екологічна зона та велике водосховище. І вже в 2010 році я вперше провів музичний фестиваль «Аквасфера». Тоді ми закликали всіх охочих послухати якісну музику і заодно прибрати береги Хрінницького водосховища. Ідея вдалася і фестиваль ми проводимо донині. Кожного року шукаємо нові ідеологічні засади аби підтягнути та «розшевелити» більше молоді.



Було багато і виключно благодійних проектів. Найгучніші з них це фестиваль дитячої та учнівської молоді «Ми талановиті» та соціальний проект «Збережи життя». «Ми талановиті» - це був грандіозний проект направлений на дітей. Ми в кожному районному центрі проводили відбірні конкурси, відбирали кращих і давали дітям можливість проявити свої таланти. Найгучнішим успіхом стала Юлія Бойко. Вона в свій час потрапила до фіналу відбору дитячого «Євробачення» і у підсумку вирішила своє життя пов’язати із музикою.

«Збережи життя» - це вже була програма направлена в зовсім інший бік. Організував я цілу серію зустрічей із місцевими зірками, які пропагували здоровий спосіб життя. Дітей активно інструктували по правилах дорожнього руху. Організували також і школи плавання в Рівному і знову ж таки на Хрінниках. А ще було багато чого, що і не згадаю.

- З ким із відомих артистів за цей час вдалося попрацювати і як часто організовуєте виступи зірок?


- Буду говорити коротко. Три роки тому ми починали з двох концертів. Тепер в місяць можемо проводити по дві три події різного масштабу, від клубу до стадіону. Працював із зірками різного ґатунку. Спочатку слід згадати Скрябіна та DZIDZIO. Також організовували концерти гуртів «Антитіла», Вова зі Львова, «Бумбокс», «Тік», «Армія», «Нікіта», «Гайдамаки». Активно велася робота і з виконацями Максом Барскіх, Ярмак , Тіна Кароль, Онука. І це я точно когось забув (посміхається). Окремо хотілося б відмітити, що саме завдяки нам, Рівне відвідала Ніна Матвієнко. Дуже гарно працювалося і з Волинським хором. Дуже пишаюся тим, що щорічно організовуємо фестиваль-реквієм «Герої Гурб». Такі події ми маємо пам’ятати і вшановувати пам’ять героїв які поклали своє життя за Україні. Сьогодні, а особливо в переддень Дня Незалежності це дуже актуальне питання.



Ми дуже любимо місто Рівне. Тому на кожне своє День народження стараємося дарувати містянам свято. Так, спочатку був організований концерт «Скрябін+ДЗІДЗЬО». В минулому році для рівнян виступали гурт «Антитіла», Вова зі Львова та знову ж таки «ДЗІДЗЬО». А до свого третього дня народження ми вирішили провести таке, чого до нас не робив ніхто. Вперше у стадіонному форматі 13 вересня на «Мототреці» виступить «Студія 95 квартал». Знаю, що багато людей хотіло побачити та почути головних жартівників країни. Раніше вони виступали лише у закритих залах, що напряму впливало на вартість квитків. А виступ «Студії 95 квартал» у стадіонному форматі це, по суті, реалізація їхньої мрії, як глядачів, і нашої, як організаторів.

Про останні три роки це дуже коротко. Може здатися, що така праця не є важкою. Насправді буває, що тижнями сплю по 4 години на добу.

- Зроблено дуже багато, але одній людині з таким навантаженням справлятися не просто. З вами постійно працюють люди. Який він, колектив «Мегаподії»?

- На сьогоднішній день нас є дев’ятеро. Це Михайло MC Gonibez, Анатолій DJ X-RAY, Наталія Лозовська, Олександр «Дядько Пол» Поліщук, Людмила Трофімук, Марія Покорська, Олександр Хролець, Мирослава Адах та Олександр Страхонюк. З цими людьми я проводжу дуже багато часу. Кожен з команди «Мегаподії» є людиною неординарною, працелюбною і фахівцем у своєму напрямку. В кожного є свої сильні сторони. По великому рахунку, ми є такою собі сім’єю. Разом працюємо, разом відпочиваємо, а часто робимо і те і друге одночасно. Немає такого, що хтось когось може покинути. В будь-якій ситуації ми підтримуємо та підстраховуємо один одного. От в цьому і є наш успіх, що ми ставимося до нашої діяльності не як до роботи. Ми живемо тим, що робимо.

При такій активності завжди є ситуації, коли щось пішло не так. Якщо ж брати організацію заходів, то завжди є моменти, які йдуть не так як слід. Який момент є найяскравішим за останні три роки?
Ви праві, проблемних і разом з тим смішних ситуацій в нашій сфері є багато. Бували моменти, що за дві години до старту фестивалю пропадало повністю світло, по дорозі пробивалися колеса і ми нікуди не встигали. Але як не крути, з такими проблемами завжди мусиш знайти вихід. А з такого, що запам’яталось і навряд чи коли забудеться… Минулого року разом з гуртом «ДЗІДЗЬО» ми робили тур єдності «Схід-Захід разом». І під час нашого концерту в Харкові захоплювали адміністрацію. Уявіть, концерт українською мовою в підтримку єдності України, а за 300 метрів від нас сепаратисти захоплювали будівлю. Ми вистояли і концерт не відмінили. Які емоції нас переповнювали то важко описати словами. Такі події не забуваються ніколи.

- Чим плануєте займатись найближчим часом, які проекти плануєте реалізувати?

- Насправді ідей є багато, бракує часу на їхнє втілення. Щось виходить, щось ні. З найближчого – восени планую привезти музикантів гурту «Скрябін» у Рівне із безкоштовним концертом. Ми з Кузьмою разом неодноразово працювали, він дуже харизматична особистість, тому хочемо вшанувати його пам’ять саме таким чином. Деталі поки розголошувати не хочу, але маю надію, що це таки мені вдасться.
З глобальних планів ще є задумка започаткувати проведення в Рівному якогось великого музичного фестивалю. Від цього виграє все місто. Ну і ніхто не відміняє проектів спрямованих на молодь. Щось ми вже робили, але завжди хочеться чогось більшого та цікавішого.








На правах реклами