21.09.2015, 20:15
Як швидко почистити відро маслюків
На Рівненщині розпочався грибний сезон, і маслюків зараз особливо багато. Проте чистити їх надто довго і незручно.
Ростуть маслюки сім'ями на лісових галявинах, що залиті сонечком, полюбляють також і затишне містечко під сосною. Ще їх можна зустріти вздовж доріг і поряд з промисловими підприємствами. З'являються вони від трьох до семи разів на рік після теплих дощів. Саме після дощу поспішіть в ліс для їх збору, адже через три дні після дощу гриби почнуть старіти і псуватися.
На Рівненщині збирають перші в цьому році гриби
Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.
Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку текстуру.
Статті до теми:
Що це за гриб такий – відьмове яйце, або веселка?
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів
На Рівненщині збирають перші в цьому році гриби
Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.
Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку текстуру.
Статті до теми:
Що це за гриб такий – відьмове яйце, або веселка?
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів

Інші статті рубрики:
Як відіпрати білі шкарпетки: лайфхак для господинь

Вже після першого вдягання білосніжні шкарпетки мають не дуже презентабельний вигляд. А після прання - вони взагалі стають сірими. Розповідаємо, як повернути шкарпеткам презентабельний вигляд.
переглядів: 185
Сімейний сніданок: рецепт корисних оладок з вівсянки

Спробуйте приготувати оладки з вівсянки. Такий сніданок не лише смачний, а й корисний.
переглядів: 201
Водоліям варто ризикнути: астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 22 червня.
переглядів: 239
22 червня: яке сьогодні свято та чого не можна робити

За церковним календарем 22 червня вшановується пам’ять святителя Кирила Олександрійського – архієпископа, який понад три десятиліття очолював церкву, боровся з єресями, тлумачив Святе Письмо та залишив глибоку духовну спадщину.
переглядів: 254
Риб чекають фінансові проблеми: астропрогноз на суботу

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 21 червня.
переглядів: 376