21.09.2015, 20:15
Як швидко почистити відро маслюків
На Рівненщині розпочався грибний сезон, і маслюків зараз особливо багато. Проте чистити їх надто довго і незручно.
Ростуть маслюки сім'ями на лісових галявинах, що залиті сонечком, полюбляють також і затишне містечко під сосною. Ще їх можна зустріти вздовж доріг і поряд з промисловими підприємствами. З'являються вони від трьох до семи разів на рік після теплих дощів. Саме після дощу поспішіть в ліс для їх збору, адже через три дні після дощу гриби почнуть старіти і псуватися.
На Рівненщині збирають перші в цьому році гриби
Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.
Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку текстуру.
Статті до теми:
Що це за гриб такий – відьмове яйце, або веселка?
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів
На Рівненщині збирають перші в цьому році гриби
Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.
Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку текстуру.
Статті до теми:
Що це за гриб такий – відьмове яйце, або веселка?
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів
Інші статті рубрики:
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 188
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 237
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 216
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 459
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 422