Ми у Facebook
26.09.2015, 18:30

На Рівненщині з'явилося ще одне цікаве місце для туристів [+Фото]

Справжній музей під відкритим небом презентували у вівторок, 22 вересня, у селі Маринин Березнівського району Рівненської області.
Відкриття етнопоселення, або, як його ще називають, «музею під відкритим небом», стало початком реалізації проекту «Розвиток сільського зеленого та екологічного туризму як планомірна складова економічного розвитку Березнівського району». Упродовж двох років організатори етнопоселення будуть його вдосконалювати і створювати умови для велосипедних, кінних та піших туристичних маршрутів.



Звичайно, в майбутньому наявність такого туристичного об’єкту – це перспектива для поповнення районного бюджету. Організатори довго міркували, як і де реалізувати цю ідею, і вирішили зробити це поряд зі школою, адже діти на уроках праці зможуть вивчати і використовувати вміння наших предків з таких основних ремесел як гончарство, ковальство, ткацтво.







БІЛЬШЕ ФОТО





Голова Березнівської районної державної адміністрації Рівненської області Микола МЕЛЬНИК розповідає, як виникла ідея екскурсійного етнопоселення:

"Проект працює уже рік (з вересня минулого року). Головою районної адміністрації я призначений з кінця березня 2015-го. Завдяки підтримці наших депутатів, а також районної ради, адміністрації у 2014 році ми виграли грант на реалізацію цього проекту у межах програми Європейської комісії "Підтримка політики регіонального розвитку України". Фінансування проекту – 206 тисяч євро, районний бюджет – 10%, решта – кошти Євросоюзу.

Усі будинки з нової деревини, але виглядають як старовинні й навіть пахнуть, як старе дерево.



"До нас люди з’їжджаються з різних регіонів, це дуже приємно і може бути стартом розвитку місцевого туризму, - продовжує Микола Мельник. - Але лише зробити – недостатньо, ще потрібно донести цю інформацію до людей, зацікавити, щоб вони приїжджали до нас в гості. Потрібно пам’ятати, що з минулого починається майбутнє. Ми живемо цим, це наша Батьківщина".

Віталій Іванович ЛАШТА, який має свої агросадиби на Березнівщині:
– Я стояв біля джерела ідеї, а потім ми практично втілили мрію в життя і за кілька місяців все організували. В результаті ми вже готові приймати наших перших туристів.

Отже, відчиняємо будиночки етнопоселення і поринаємо в історію свого народу. Найбільше захоплення я відчула, спостерігаючи за народженням глечика в руках гончара Віктора АНДРОЩУКА:

- Я закохався в гончарство з першого погляду. А побачив я цей процес у маленького дідуся з Гавареччини, коли приїхав на майстер-клас. Відтоді я зробив свій вибір з душею.





БІЛЬШЕ ФОТО

Представник Рівненської туристичної агенції “Експрес-тур” Вікторіязахоплено розповідає про туристичну новинку і найцікавіші маршрути зеленого туризму Березнівського краю.

- Рівненська область є досить популярним місцем відпочинку! Особливо, і вже давно, приваблює саме Березнівський регіон. Чому? Так тут є все для відпочинку та оздоровлення! Березнівський край - це край густих лісів, швидкоплинних річок та блакитних озер, сивих легенд та народної мудрості. Край, багатий на мальовничі краєвиди, цікаві історичні місця, унікальні пам’ятки природи та культури. Тобто, сама природа створила тут всі передумови для розвитку туризму. Саме сюди приїздять тисячі туристів, щоб і покупатися, і позагоряти. Рибалка, полювання, тут навіть сплави на надувних човнах. Існують розроблені пішохідні та велотуристичні маршрути. Ну а гостинні жителі залюбки діляться своєю майстерністю вишивки та рукоділля, гончарства та ковальства, лозоплетіння, а то і пісню українську заспівають, а ще почастують добренькими вареничками, пампушками, кнедликами, борщиком…
Доказом істинної любові до свого краю стало відкриття нового туристичного об'єкту: «музею етнопоселення під відкритим небом»…. Отож, для всіх охочих пізнати краще наш край, традиції, звичаї - запрошуємо відвідати туристичну новинку Березнівського краю! Цей туристичний об'єкт обов'язково буде головним пунктом нашої зупинки, оскільки поєднання природи, історії та культури - що може бути краще!


Відкривайте для себе красу неймовірних місцевих краєвидів, відпочиваючи на Березнівщині: природну розкіш “Надслучанської Швейцарії”, радонове джерело, вода якого має цілющі властивості для хворих з проблемами опорно-рухового апарату, ландшафтний заказник “Соколині гори”, геологічний заказник “Марининсько-Устянські граніти” та ще багато різних місцевих принад, адже ці спогади залишаться у вашому серці назавжди!







БІЛЬШЕ ФОТО У НАШІЙ ФОТОГАЛЕРЕЇ





На правах реклами