Ми у Facebook
02.10.2015, 08:00

У світі 2 жовтня відзначають День ненасильства

Мотиви насильства настільки різноманітні й цинічні, що інший раз дивують навіть експертів.
Питання насильства було порушено на одній із сесій Генеральної Асамблеї ООН. Результатом деяких дебатів з’явилася резолюція № A/RES/61/271. 27-го червня 2007-го року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй встановила один своєрідний всесвітній святковий день - Міжнародний день ненасильства, який було вирішено відзначати в дату дня народження людини, яка була колись убита руками «класичних» насильників.

За життя він був один із тих, хто пропонував альтернативу цьому самому насильству. Ім’я цієї людини відомо багатьом - Мохандас Карамчанд Ганді або в простолюдді - Махатма Ганді, який народився 2-го жовтня 1869-го в індійському місті Порбандар, що знаходитися в західному штаті Індії - Гуджарат.

Все його життя, починаючи з 24-ти років і до його насильницької смерті у віці 78-ми років було присвячене боротьбі з насильством в будь-яких його формах. Йому багато вдалося, але й багато чого залишилося не під силу. Рецепт, який він використовував у цій боротьбі не новий, але єдино по справжньому ефективний і дієвий - ненасильство.

Міжнародний день ненасильства - це офіційне всесвітнє свято.





На правах реклами