Ми у Facebook
30.10.2015, 08:15

На Рівненщині більше виготовляють молока та яєць

З початку року усі господарства області виробили сільгоспродукції майже на п’ять мільярдів гривень. Найбільше її виготовили на підприємствах Млинівського, Радивилівського і Рівненського районів.

Так, з початку року сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво продукції тваринництва. Зокрема, птахоферми області виробили на 28 відсотків більше яєць, в той час коли по Україні спостерігається спад майже на 23 %. Водночас фермерські господарства збільшили надої молока та поголів’я свиней на 7 та 13 відсотків відповідно, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Чи треба пити молоко?

Загалом господарства Рівненщини утримують понад 325 тисяч свиней та більше 175 тисяч великої рогатої худоби.

Разом з тим, сільгоспвиробники залучають додаткові кошти на нарощування виробничих потужностей, модернізацію тваринницьких комплексів, а також проведення сільськогосподарських робіт. Для цього аграрії залучають кредитні кошти.

Чим замінити яйце у рецепті? [+ПОРАДИ]

«Так, з початку року залучено понад 130 мільйонів гривень. Виплатити позики аграріям допомагає держава. Для цього із головної скарбниці в область надійде 4,3 мільйони гривень. Наразі на рахунки сільгоспвиробників поступило 3,7 мільйонів. Ці гроші сільгоспвиробники використають на погашення відсотків по кредиту на ведення агробізнесу», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.





На правах реклами