Ми у Facebook
05.11.2015, 21:00

10 корисних властивостей яблучного оцту для здоров'я та побуту

Більшість українських господинь звикли використовувати звичний для нас 9% оцет. Але яблучний варіант цього розчину, як виявляється, більш корисний і має багато цікавих варіантів застосування для лікування та побуту.
Багато жінок витрачають купу грошей на засоби косметології, ліки, миючі засоби для поверхонь, освіжувачі, навіть не задумуючись над тим, що ці всі засоби може замінити звичайний яблучний оцет. Якими ж диво-властивостями він володіє?

1. Використання яблучного оцту позбавляє вас від токсинів. Яблучний оцет робиться з ферментованого яблучного соку без жодних домішок, саме тому, замінивши яблучним оцтом інші продукти, ми відразу зменшуємо частку штучних хімічних сполук в наших будинках і повсякденному житті.

2. Хороший засіб для догляду за волоссям. Обполіскуючи яблучним оцтом волосся після миття, ви зміцнюєте його, збільшуєте обсяг, а також надаєте йому природного блиску. Візьміть пляшку з-під шампуню, влийте в неї 0,5 ст.л. яблучного оцту і чашку холодної води. Після того, як кілька разів вимиєте голову з шампунем, ополіскуйте її цим розчином - і результат не змусить себе довго чекати.

3. Яблучний оцет регулює pH вашої шкіри. Розбавте натуральний яблучний оцет з водою у співвідношенні 1:2 і отриманою рідиною протирайте обличчя. Можете робити це на ніч після вмивання, або ж вранці, перед нанесенням зволожувача. Крім того, перед сном ви можете капнути яблучним оцтом на пігментні плями або шрами від вугрів - це сприяє їх загоєнню.

4. Яблучний оцет відбілює зуби. Просто натріть ваші зуби шматочком вати, змоченим в яблучному оцті, а після сполосніть водою.

5. Знімає свербіж після сонячних опіків. Влийте у вашу ванну яблучного оцту, і полежіть у ній 10 хвилин. Свербіж після таких дій має минути.

6. Яблучний оцет можна використовувати як лосьйон після гоління.
Розбавте яблучний оцет з водою у співвідношенні 1:1, налийте суміш у флакон, збовтайте і наносьте відразу після гоління.

7. Знімає втому. Для цього варто просто натерти ноги і руки яблучним оцтом і ви відразу відчуєте ефект.

8. Яблучний оцет допомагає скинути вагу. У дослідженні, опублікованому в 2009 в журналі «Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry» доводилося, що у досліджуваних, які впродовж 12 тижнів включали в свій раціон оцтову кислоту, суттєво зменшилась загальна вага тіла, жирові відкладення в області талії та її окружність.

9. Яблучний оцет допомагає позбутися печії. Дослідження показують, що яблучний оцет приводить в норму кислотно-лужний баланс, тим самим позбавляючи нас від печії. Щоб позбутися від печії, прийміть чайну ложку яблучного оцту, негайно запивши її склянкою води. Однак не робіть цього, якщо у вас виразка.

10. Яблучний оцет - натуральний освіжувач для вашого будинку. Ви можете відмінно відчистити оцтом ваш унітаз, після чого в туалеті залишиться свіжий запах яблук! Просто влийте яблучний оцет в унітаз, і залиште його там на ніч. Крім того, ви можете використовувати його в чищенні кухні посуду замість спеціального миючого засобу. Змішайте половину чашки яблучного оцту з чашкою води - цією сумішшю можна чистити мікрохвильовки, кухонні столи, посуд, і навіть вікна з дзеркалами.

Статті до теми:

20 ідей використання оцету в побуті

9 способів використання перекису водню в незвичайних цілях

Антисептики на всі випадки життя





На правах реклами