Ми у Facebook
12.11.2015, 16:15

У Рівному бурштин утримує ціни на житло

За рік квартири на вторинному ринку в обласних центрах країни подешевшали на 1,3%- 20%.У Рівному ціна знизилася найменше.
Найменше в ціні втратило житло в західних областях (Львів, Тернопіль, Рівне, Чернівці, Луцьк, Хмельницький, Івано-Франківськ), в середньому – на 3,7%. Області, які практично не прореагували на кризу – Рівне та Львів, тут готові квартири стали дешевшими всього на 1,3% і 1,8%.

На Рівненщині — найменша в Україні кількість вулиць з радянськими назвами


Далі йде Причорноморський регіон (Одеса, Миколаїв і Херсон), де нерухомість втратила в ціні за рік 4,9%.

Квартири в обласних центрах Придніпровського регіону (Дніпропетровськ і Запоріжжя) виставляють на продаж з цінами на 6,5% нижчими за торішні. А житло в обласних центрах північно-східних областей продають на 7% дешевше. Але найсильніше – на 12,4% – знизили свої очікування продавці квартир у центральних областях. Причому, безумовним чемпіоном у цьому є Київ, де ціни пропозицій просіли на 20%.

Рівняни мають шанс назвати новий український літак


Настільки нерівномірну цінову географію на вторинці віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников безпосередньо пов’язує з особливостями економічного розвитку регіонів. «Київ завжди був переоцінений. Але зараз вже ніхто не готовий купувати елітні квартири по $ 5 тис. / Кв.м, як це було раніше. За рахунок різкого обвалу цін на VIP-апартаменти істотно просіли і загальні показники по ринку. В інших регіонах ціни завжди були більш реалістичними, ніж у столиці, тому й знизилися вони не настільки істотно », – зазначив він.

За спостереженнями експерта, найменше падають ціни на квартири в містах, де є так звані «точки зростання»: сегменти, де, незважаючи на кризу в країні, як і раніше можна непогано заробляти – легально або в тіні.

У міграційній службі Рівненщини новий лохотрон: розслідування

Саме тому не поспішає дешевшати житло в курортних регіонах – біля моря і в Карпатах. Так як туристичний потік за кордон скоротився в рази, а Крим фактично випав із пляжних пріоритетів українців, наші громадяни більш активно стали їздити в Одесу, Херсон, Львів, Івано-Франківськ та ін. Осібно стоїть Рівне, де квартири за рік впали в ціні всього на 1,3% (це менше, ніж у всіх інших обласних центрах). Експерти припускають, що тамтешні ціни на нерухомість підтримує активізація бурштинового бізнесу, в тому числі, нелегального, що дозволяє місцевим жителям розраховувати на стабільні доходи.

За матеріалами http://news.finance.ua





На правах реклами