Ми у Facebook
14.11.2015, 20:30

Яку рибу можна піймати у Басівкутському озері Рівного (+ОГЛЯД)

Басівкутське озеро - рукотворна водойма Рівного - одне з найпопулярніших місць для рибалок.
Озеро створене на існуючому руслі річечки Устя й обладнане великим і малим (в народі кажуть "солдатським") пляжами.

Басів Кут - місце для літнього відпочинку багатьох жителів Рівного: любителів позасмагати, поплавати чи порибалити.

Рівнянин - про поїздку на рибалку в Норвегію

У Басівкутському озері є всі види риб, які водяться у нашому регіоні, та велика кількість раків. Озеро має величезну площу, тому знищити повністю всю рибу електровудками і сітками браконьєрам вкрай тяжко.

Різну рибу потрібно ловити на різних ділянках водойми.

Календар рибалки на 2015 рік

Спробуємо дати інформацію про рибалку на різні види риб: верховодка - її постійно ловлять з великого пляжу в 5-10 метрах від берега, починає клювати з початку березня, і впродовж всього періоду відсутності льоду на водоймах; плотва - впіймати можна фактично в будь-якій точці водойми, цілеспрямовано ловлять її з великого і солдатского пляжів; краснопірка - район бетонного напівкільця пляжу, також трапляється випадково при вилові іншої риби; окунь - розповсюджений по всьому озеру, потрібно на човнах шукати, також цілеспрямовано ловлять(причому, успішно) його на спінінг в районі мосту в Новому Дворі, з дамби, та й просто з берега; судак - підводники казали(достовірність цієї чутки не перевірена), що цієї риби плаває дуже багато. Так, справді, іноді можна впіймати на твістери в районі дамби.

Щука, якщо й трапляється, то до кілограма. Про великі екземпляри автор цього допису не чув; карась - ловити потрібно в місцях з лататтям та замуленим дном. Хороше місце - під гігантськими вербами. Хоча можна впіймати і на фідер.

Ляща можна впімйати будь-де. Тільки все залежить від міграції цієї риби. Найкращі місця: під столітніми вербами в кінці пляжу справа від дамби, солдатський пляж. Лина потрібно шукати в лататті, хороші місця: ділянка, де в озеро впадає річка Устя, бетонний півкруг і недалеко від нього під вербами(ті самі столітні верби), біля вітряка перед поворотом і за ним у лататті.

Риба на Басовому Куті: лящ [Відео]

Сазан іноді ловиться на мікроджиг, спроби ловлі професіоналами на спортивні снасті(род-роди, бойли, сигналізатори поклівок та інші) результату не принесли. Йоржа ловлять взимку з лунок.

Мінуси рибалки на Басівкутському озері: велика кількість людей влітку, незрозуміла ситуація з умовами риболовлі. Рибалять всі, але офіціно дозволено це робити лише членам УТМР (Українське товариство мисливців та рибалок) та тим, хто придбав одноразовий квиток на рибалку.

Плюси рибалки: вона безкоштовна, можна впіймати будь яку рибу, навіть рекордних екземплярів, озеро знаходиться в межах Рівного.

Отож вдалого вам відпочинку та рибалки!

Джерело: Клює.Інфо





На правах реклами