Ми у Facebook
16.11.2015, 12:45

Рівняни діляться смс-повідомленнями від автошахраїв [+Фото]

Днями портал "ОГО" публікував матеріал про повернення махінацій з виграшем авто та виманюванням грошей у людей.
"Ви виграли авто (будинок, мільйон, яхту, вертоліт)!" - головна фраза афериста. Щоправда, потім він додає, що, щоб отримати виграш, потрібно доплатити певну суму і вказує номер телефону, посилання на сайт для довідок.

В Україну повертаються афери з виграшем авто

Смс, листи у поштову скриньку чи на електронну адресу. Їх отримують по всій Україні і рівняни не стали винятком.

У п'ятницю, 13 листопада до поліції області надійшло два повідомлення про скоєння шахрайств. 39-річний рівнянин під приводом виграшу автомобіля перерахував зловмисникам понад 35 тисяч гривень, а 72-річна пенсіонерка з Володимирецького району віддала шахраям 30 тисяч 800 гривень.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає кримінальну відповідальність у виді обмеження волі на строк до трьох років, повідомили у прес-службі ГУ Національної поліції в Рівненській області.

Аналогічне повідомлення про виграш Шевроле Авео отримала днями й журналістка порталу "ОГО".



Також нам надійшла скарга ще від однієї постраждалої особи. Зміст смс наступний:

Зм Vitaemo Vas! Na vash` nomer vipal` Priz; "AVTO" " KIA Rio" Info po tel: +38(050) 224-3273;+38(050)224-26-45; Abo na saite / union-kia-na.mozello.com// Дата відправлення повідомлення 12.09.2015 Тел. з якого повідомлення було відправлено - +380734654719

Правоохоронці вкотре закликають не йти на поводі у шахраїв та не вірити у приманки правопорушників.

Якщо ви стали жертвами шахраїв чи учасниками сумнівних розіграшів й маєте фото смс, діалогів чи записи розмов, пишіть нам на info@ogo.ua й ми опублікуємо вашу історію, аби застерегти від помилок інших.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ