Ми у Facebook
18.11.2015, 21:00

Чи варто звертатися до "телефону довіри"

Телефон довіри - новинка для українців, тоді як у розвинених європейських країнах такою послугою користуються давно. То чи варто все-таки посвячувати анонімного консультанта у свої особисті проблеми?
Якщо мова стосується жінок, то так званий "телефон довіри" для нас - це подруги, мама, колеги, сусіди і т.д. Часто, самі цього не помічаючи, ми особисто розповідаємо усім свої таємниці, а потім жаліємо про наслідки. А чи не краще було б розповісти про свої проблеми кваліфікованим людям?

Проблема в тому, що більшість українців навіть не здогадуються та й ніколи не цікавились службою "телефону довіри". Насправді, такі послуги надаються практично в кожному великому місті і мають чимало переваг.

По-перше, це хороший спосіб отримання психологічної та інформаційної допомоги від консультанта. Тут ви можете говорити навіть про найбільш інтимні теми, а фахівець, у свою чергу, вислухає вас та надасть певні рекомендації.

По-друге, обов'язкова умова такого спілкування - конфіденційність. Ніхто і ніколи не дізнається про ваш дзвінок та особисті проблеми, на відміну від ситуації з друзями чи сусідами.

По-третє, вам допоможуть знайти вихід із складної ситуації. Це будуть різноманітні поради, шляхи якнайкращого вирішення проблеми, зваження усіх плюсів та мнусів тощо. У крайньому випадку вам нададуть координати служб, до яких ще зможете звернутися.

Звертаючись до служби "Телефон довіри" не варто надіятися, що консультант відразу надасть вам конкретний план дій чи ідеальний варіант вирішення життєвих труднощів. Але, ви зможете почути корисні поради, настанови, спільно знайти кращий варіант виходу із ситуації, особливо, якщо мова стосується дуже особистих тем.

Звісно, ви напевно подумаєте, що консультант - незнайома вам людина, а можливо він не достатньо кваліфікований, а можливо не зрозуміє вас - буває по-різному. Але, у будь-якому випадку, ви можете розвіяти свої сумніви, або ж підтвердити їх, зателефонувавши у таку службу.

Нагадаємо, що у Рівному також працює "телефон довіри", тому, не соромтеся і звертайтеся за допомогою до спеціалістів.

Статті до теми:

Як зберегти спокій у стресових ситуаціях?

Як змінити життя на краще: 15 правил

Як впоратися з емоціями: поради арт-терапевтів





На правах реклами