Ми у Facebook
19.11.2015, 22:00

В Україні назвали найпрестижніші професії року

За даними нового опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна найпрестижнішою у 2015 році українці назвали професію ІТ-спеціаліста.
Традиційно рейтинг найпрестижніших професій очолюють представники ІТ-галузі. Троє із п’яти опитаних вважають їхню професію престижною. Не дивно, адже програмісти можуть похвалитися хорошою затребуваністю і високою оплатою на ринку праці. Друге місце посіли бізнесмени й власники свого бізнесу, з мінімальним відривом обійшовши топ-менеджерів і найманих директорів компаній.

На четвертій сходинці знаходяться юристи й адвокати.А насамкінець п’ятірки лідерів розташувалися лікарі.Варто зазначити, що за рік медпрацівники спустилися з другої сходинки на п’яту, й у відсотковому співвідношення престиж їхньої професії теж знизився. Якщо рік тому професію лікаря вважав престижною кожен четвертий українець, то зараз такої думки дотримується лише кожен п’ятий.

Залишили ТОП-10 престижних професій журналісти й архітектори. Але раптово з’явилися представники творчих спеціальностей (дизайнер, художник). Також повернулися до ТОП економісти й фінансисти, які займали десяту сходинку в 2013 році, але зникли з рейтингу в 2014.

Непрестижними стабільно вважають робочі спеціальності, а також роботу в сфері послуг.

На сьогодні, за даними опитування престиж професії визначається затребуваністю спеціалістів на ринку, рівнем складності й відповідальності праці, можливістю кар’єрного зростання й наявністю в галузі відомих компаній-роботодавців. Але, напевно, головним показником престижності сьогодні є рівень матеріальної винагороди, передає УНН





На правах реклами