Ми у Facebook
23.11.2015, 21:45

Поради рівнянкам: користь харчової соди для шкіри та волосся

З кожним роком ціни на косметичні засоби зростають, а їх якість, на жаль, знижується. Саме тому дедалі більше жінок користуються звичайними харчовими продуктами для догляду за шкірою та волоссям, одним із найефективніших з яких є звичайна харчова сода.
Сьогодні домашні процедури стають все більш популярними, оскільки люди розуміють, що зовсім не обов'язково витрачати величезні суми в салонах краси, доглядати за своєю шкірою і волоссям цілком можна і за допомогою вельми економічних натуральних засобів - таких, як сода.

Сода - натуральний скраб. Сода діє як натуральний відлущуючий засіб, вона здатна видалити мертві клітини шкіри з її поверхні, піклуючись таким чином про її здоров'я. Єдине, що вам потрібно зробити - змішати соду з водою в пропорціях 3 до 1 і нанести суміш на проблемну ділянку шкіри і змити теплою водою. В результаті ви отримаєте гладку, свіжу і трохи світлішу шкіру (так як сода володіє і відбілюючим ефектом).

Сода - засіб для догляду за руками. Часто наші руки виглядають недоглянутими через те, що вони постійно переносять на собі негативний вплив зовнішніх агресивних факторів (навколишнє середовище, хімічні засоби і т.д.).

Щоб повернути рукам молодість, пом'якшити шкіру і видалити з її поверхні мертві клітини, досить приготувати пасту з невеликої кількості харчової соди і однієї столової ложки меду, і обережно натерти нею руки і нігті, а потім змити теплою водою.

Сода - натуральний дезодорант. Сода є ще й дуже потужним нейтралізатором неприємних запахів, тому вона ефективно допоможе впоратися з запахом поту. Для цього просто додайте половину чашки соди в ванну і використовуйте її в процесі миття тіла.

Сода для боротьби з вуграми. Вугрі - одна з найбільш неприємних проблем, які псують красу і негативно позначаються на самооцінці. Щоб справитися з прищами і висипом вугрів, потрібно просто змішати соду з лимонним соком (достатньо кількох крапель, щоб вийшла паста) і нанести суміш безпосередньо на прищі. Один нюанс: дану процедуру слід виконувати на ніч, так як вплив сонячного світла на шкіру, оброблену лимоном, може призвести до появи пігментних плям.

Видалення чорних цяток. Сода є дуже ефективним засобом від цих жахливих чорних цяток, які постійно з'являються на обличчі. Для цього вам знадобиться змішати одну столову ложку харчової соди з невеликою кількістю молока і нанести безпосередньо на проблемну ділянку шкіри. Залиште суміш, як маску, на 15 хвилин для впливу, після чого змийте теплою водою.

Видалення надлишків жиру з волосся. Жирне волосся завжди виглядає неохайно і брудно. Позбутися від надлишку жиру на волоссі можна також за допомогою харчової соди, вона очищає і допомагає волоссю довше залишатися чистими. Все, що потрібно буде зробити, це змішати ложку соди зі своїм звичайним шампунем для волосся і використовувати його, як зазвичай. Єдине, краще буде залишити його на волоссі трохи довше (буквально на кілька хвилин). Потім змийте холодною водою і не забувайте регулярно користуватися цим засобом.

Чисте і блискуче волосся Харчова сода в поєднанні з оцтом здатна природним чином очистити волосся і підтримувати його силу та здоров'я. Сода допомагає глибоко очистити волосся від жиру і різних забруднень, а оцет ідеально підходить для відновлення кислотного балансу в структурі волосся, надає йому блиску і м'якості. Крім того, після використання такого домашнього засобу для волосся у вас не виникне проблем з розчісуванням.

Для цього вам необхідно розвести одну чайну ложку соду в 5 столових ложках води і розподілити суміш по всій поверхні волосся. Потім розбавте одну столову ложку яблучного оцту в склянці води і нанесіть суміш на волосся по всій довжині, від коренів до самих кінчиків. Потім засіб необхідно змити теплою водою.

Наносьте цей засіб щодня протягом тижня. Потім зробіть невелику перерву і повторіть цикл. Незабаром ви помітите позитивний результат, так як це засіб ідеально підходить для відновлення пошкодженої структури волосся.

Спробуйте і ви!

За метаріалами: steptohealth.ru.

Статті до теми:

Як правильно мити волосся: поради фахівців

Як висвітлити волосся в домашніх умовах

Топ-6 продуктів для здоров'я волосся та нігтів

Здорові нігті за 15 хвилин в день





На правах реклами