Ми у Facebook
28.11.2015, 13:00

Чи варто довіряти «фахівцям з розрахунку субсидій»?

Громадяни України все частіше й частіше звертаються до органів соціального захисту за оформленням субсидій на оплату комунальних послуг. Ціни на комуналку ростуть, тож навіть невелика матеріальна допомога є відчутною прибавкою до бюджету для багатьох наших співгромадян, особливо для літніх людей.
Не дивно,що з'явилися підприємливі люди, які намагаються заробити на ажіотажі навколо субсидій.

“Як заробляють” на субсидіях?


В останні кілька місяців на багатьох сайтах безкоштовних оголошень в інтернеті з'явилися повідомлення від різних фірм, які обіцяють допомогти правильно розрахувати розмір субсидії. 100 до 200 гривень. Враховуючи, що тема субсидій, а більшість людей похилого віку інтернетом не користуються, можна очікувати, що подібного роду оголошення незабаром з'являться в газетах і навіть на стовпах.

Автори оголошень запевняють одержувачів субсидій в тому, що соціальні працівники практично завжди помиляються під час розрахунків. За їх словами, в Управліннях соціального захисту майже кожному, хто звернувся за субсидією, не дораховують від 100 до 200 гривень. «Фахівці» обіцяють перерахувати субсидію, знайти помилки, сходити до відділу субсидій і «пояснити їм, що вони неправі», і навіть, коли необхідно, звернутися до суду.


Як рівняни зможуть оформити житлову субсидію


Яку суму доведеться викласти за такі послуги – в оголошеннях, як правило, не вказується. Представники фірм стверджують, що ціна залежить від того, скільки грошей вони зможуть «вибити» у соцпрацівників. Однак у будь-якому разі допомога «спеціалістів» обійдеться в 250–350 гривень. Якщо ж доведеться звертатися до послуг юриста – відповідно, і коштувати це буде значно дорожче.

Чи потрібна така допомога?

І працівники соцзахисту, і юристи до діяльності подібного роду фірм ставляться скептично. Соцпрацівники запевняють, що принципових помилок у розрахунках у них бути не може. Адже у відділах субсидій взагалі ніхто нічого не рахує вручну, а субсидія розраховується за допомогою комп'ютерної програми за затвердженою формулою.

Помилка може виникнути тільки у випадку, якщо були введені невірні або не всі вихідні дані. Але таку помилку обов'язково помітять у місцевому розрахунковому центрі з оплати за комунальні послуги, а працівники центру звернуться до відділу субсидій, щоб її виправили. Тож звернення до «експертів з розрахунку», на думку фахівців Управлінь соціального захисту населення, просто зайва трата часу і грошей.

Нове у призначенні житлових субсидій [РОЗРАХУНКИ]

У свою чергу, юристи попереджають: розрахунки, зроблені юридичними фірмами або будь-якими іншими «фахівцями», відділи субсидій не розглядатимуть.

Тож якщо ви хочете домогтися перерахунку субсидії – доведеться звертатися до суду. А суд, як відомо, справа витратна і клопітка, відповідно виникає запитання – чи варто взагалі судитися за кілька десятків гривень, ризикуючи втратити набагато більше? Крім того, немає жодної гарантії, що під маскою «фахівців» не приховуються звичайні шахраї.

На нашу думку, довірятися сумнівним «помічникам» не варто. Якщо ж у вас виникли сумніви в правильності розрахунку субсидії, краще піти до Управління соціального захисту за місцем проживання і задати всі ваші запитання фахівцям.

Тільки зараз ви маєте унікальну можливість отримати ще більше корисної інформації завдяки виданню “ОГО”. Ви маєте шанс передплатити дві цікаві та корисні газети за ціною однієї.
Такого ще не було! Комплект: газета “ОГО” та “На пенсії” за передплатною ціною 86,03 гривень на шість місяців. Тим самим читачі отримуватимуть газету “ОГО” з потужною інформаційною частиною. На сторінках видання ви дізнаєтеся найактуальніші новини Рівного та області, корисну інформацію щодо змін у соціальному забезпечення, поради для городників та кулінарів, телепрограму на тиждень та блок оголошень.
В комплекті ж з “ОГО” завдяки унікальній пропозиції, ви можете отримати у комплекті газету “На пенсії”. У якій свіжа інформація про те: кому і за що доплачують до пенсії, які перерахунки і коли роблять пенсіонерам, хто має право на пільги, як оформити спадщину і заповіт, рецепти та поради народної медицини, клуб знайомств через газету, прогноз погоди та ще багато цікавого.
Тому не проґавте можливість і передплатіть дві газети за ціною однієї!








На правах реклами