Ми у Facebook
08.12.2015, 18:40

Рівненщина запрошує вчителів та учнів на конкурси духовно-морального спрямування

Тема "Біблія про любов до рідного народу й землі" (до 440-річниці заснування Острозької академії – колиски Острозької Біблії) об'єднає заходи духовно-морального спрямування, які відбудуться в 2016 році в Національному університеті "Острозька академія".
Так, 24-25 березня 2016 року Національний університет «Острозька академія» проводить XІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування».

До участі запрошуються вихователі дошкільних закладів, вчителі загальноосвітніх шкіл, викладачі професійно-технічних і вищих навчальних закладів України, які викладають предмети духовно-морального спрямування, а саме: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство» тощо.

Фестиваль-конкурс «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування» має на меті привернути увагу українського суспільства до вихователя, вчителя, викладача, який викладає предмети духовно-морального спрямування, сприяти його професійному становленню, обміну досвідом, зростанню професійної майстерності.

Під час фестивалю-конкурсу педагогам будуть запропоновані тести на знання Біблії відповідно до навчальної програми загальноосвітньої школи та актуальні проблемні життєві ситуації на духовно-моральну тематику. Та традиційно конкурсанти готують усну презентацію фрагменту уроку.

ІX Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» буде проведена у три етапи:

22 квітня 2016 року ІX Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, учнів професійно-технічних училищ та студентів ВНЗ України;

13 травня 2016 року ІX Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для учнів 5-8 класів загальноосвітніх шкіл України;

3 червня 2016 року ІX Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл України.

Метою олімпіади «Юні знавці Біблії» є підвищення інтересу школярів та студентів до Біблії, виховання духовно багатої, національно свідомої особистості, залучення учнів до вивчення курсів духовно-морального спрямування.

Конкурсні випробування, що запропоновані дітям, це завдання різного рівня складності, залежно від віку учасників.

Наймолодшим учасникам, дошкільнятам та учням 1-4 класів запропоновано виконати вдома творчу роботу (аплікація, малюнок тощо) на тему "Любов, співчуття, доброта, милосердя тощо до людей, до рідної землі на сторінках Біблії". А під час олімпіади представити її, усно описати зображену біблійну історію та пов’язати з роздумами над віршем із Біблії: «…все, що тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, так чиніть їм і ви…» (Мт. 7:12). Також дошкільнята та учні 1-4 класів готують пісні, вірші, гру на музичному інструменті, що прославляють Бога.

Учні 5-6 класів виконують вдома дослідження Святого Письма на тему: "Багатогранність любові до людей". Епіграфом до нього пропонуємо вірш із Євангелії: «… Любіть один одного! Як Я полюбив вас, щоб і ви любили так один одного.» (Ів. 13:34).

Учні 7-8 класів виконують вдома дослідження Святого Письма на тему: «…Кесареве віддайте кесареві, а Боже – Богові!…» (Мр. 12:17). А учні 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних училищ та студенти вищих навчальних закладів готують дослідження Святого Письма на тему: «Більшої любові ніхто не має за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх.» (Ів. 15:13).

Під час олімпіади учасники – учні 5-11 класів та студенти будуть представляти свої дослідження. А також розв’язувати актуальні життєві ситуації на основі вчення Біблії.

Всім учням 3-11 класів та студентам буде запропоновано виконати тест на знання Біблії.

Запрошуємо конкурсантів до участі у наших заходах!

А також просимо усіх зацікавлених у викладанні предметів духовно-морального спрямування та подальшому проведенні Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування» й Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії» підтримати молитовно, матеріально, фінансово та раді будемо бачити Вас у Національному університеті «Острозька академія».

На фото: допитливі учасники шостої Всеукраїнської олімпіади "Юні знавці Біблії" в Національному університеті "Острозька академія" 16 травня 2013 року. Фото Василя Петрука

До теми:

Як зацікавити учнів уроками християнської етики

Визначено найкращих в Україні юних знавців Біблії

Рівненщина: юні знавці Біблії об’єднують Україну





На правах реклами