Ми у Facebook
23.12.2015, 12:00

Рівненська пенсіонерка розказала, як віддавала мільйон гривень шахрайці (ВІДЕО)

Шахрайка запропонувала поміняти валюту на нові купюри. Чому старенька повірила незнайомій жінці — розповіла вона сама.
У цьому будинку 90% мешканців — пенсіонери. На вудочку шахраїв клюнула 82-річна Валентина Антонюк. Невідомій жінці, яка представилася банківським працівником, старенька віддала майже мільйон гривень.  

Валентині Антонюк стає зле, коли пригадує, як віддала шахрайці гроші. Та прийшла, коли доньки не було вдома. Запропонувала обміняти валюту на нові банкноти. Остаточно переконала бабусю відати заощадження, коли зімітувала дзвінок до доньки.
 
Валентина Антонюк:
- Она стала звонить по тому телефону, может кто-то на улице ждал. Звонила, наверно, сигнал давала... "Я c банка — нужно поменять старое на новое". Я знаю, думаю, она там общается. И мне говорили: «Не открывай двери».

ВІДЕО: у Рівному жінка вбила власного чоловіка через ревнощі
 

Старенька віддала понад 28 тисяч доларів, чотири тисячі євро та 200 тисяч гривень — загалом майже мільйон гривень, який роками збирали на нову квартиру. Замість валюти шахрайка підсунула сувенірні купюри. Поліція має прикмети жінки, яку поки не піймали.  
 
Любов Гуда, інспектор відділу комунікації Національної поліції в Рівненській області:
- Зі слів очевидців, жінка була одна. На вигляд 45-50 років, повної тілобудови, приблизно 165 см на зріст, волосся світле з сивиною.
 
Обманом старенької сусіди шоковані. Кажуть, напередодні пограбування під'їзд обходили підозрілі, які мешканцям пропонували різні послуги.
 
Анна, сусідка потерпілої:
- Приходила молода жінка, років 30-35. Казала, що акція на металопластиковому заводі. Пропонувала встановити вікна. Запитувала, чи не хазяйка квартири. Чи не цікавить така пропозиція, щоб поговорити.Чи не здалася підозрілою? Побачила, що не хазяйка, та не стала говорити.

У Рівному працівник ливарного заводу помер від опіків тіла


Емілія Вікторівна, мешканка під'їзду:

- Если б мне сказати, то ответила б: «Не буду иметь делов с банком». Наверно, был подвох. Почему открыла? Поверила.
 
У Рівному під виглядом банкірів не вперше виманюють гроші. Хоча кожен повинен пам'ятати: працівникам банку заборонено обходити клієнтів вдома.

У Рівному з автомобіля на ходу випала жінка
 
Андрій Хмельник, керівник прес-служби комерційного банку:
- Хочу наголосити, що жоден працівник банку не має права відвідувати громадян і вимагати обмін валюти за місцем проживання. Це здійснюється лише в межах банківської установи, в касах для таких операцій.
 
За фактом шахрайства порушене кримінальне провадження. Якщо жінку піймають, можуть посадити на термін від трьох до семи років.



Джерело телеканал "Україна"
 





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ