Ми у Facebook
12.01.2016, 13:40

"Ранкова кава": рівненський дизайнер Тетяна Блажкова [+ФОТО, ВІДЕО]

У новому випуску програми “Ранкова кава” ведуча Ольга Данилюк поспілкувалася з дизайнером Тетяною Блажковою. Пані Тетяна не тільки розповіла свою історію успіху, а навіть провела для глядачів маленький майстер-клас з виготовлення маку, який стане прекрасною прикрасою модного образу.
- Розкажіть про те, як ви вирішили стати дизайнером? З чого почалася ваша історія?

- Все почалося з того, що моя дитина почала відвідувати школу моделей ART models. Знаковою для мене стала перша у Рівному модна подія  Fashion Timе, де донька дефілювала на подіумі , а я була присутня в якості глядача. і мене зацікавив сам формат заходу. На показі  ,з-поміж інших запропонованих  колекцій, були представлені весільні, вечірні а також дитячі сукні.  Я їх бачила і сама собі казала, що я можу більше. Після цього просто загорілася цією ідеєю. Прийшла додому і розповіла свої думки чоловіку. Він мене повністю підтримав і так почалося створення моєї першої колекції.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

- Ваша перша колекція — це були тільки дитячі вбрання?

- Так, це були вечірні дитячі сукні. Зараз я практикую пошиття одягу і для дорослих, але тільки під ідивідуальне замовлення. Та все ж більше мені подобається створювати образ для дітей. Дорослі, як би не хотіли вирізнитись, все-одно притримуються певних стандартів. А от у дитячому світі моїй фантазії є де розгулятися.

- А маєте сукні дитячі на прокат? Можуть до вас звертатися всі бажаючі?

- Є сукні, а також новорічні та тематичні образи, які можна брати на прокат, але їх не багато ( та  вони цікаві). Я маю чимало замовлень  і  не завжди встигаю  зробити щось нове на прокат . Люблю творити щось креативне, багато уваги приділяю деталям, тому кожен виріб в мене займає досить багато часу.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

- Повертаючись до теми Fashion Time, яким видався перший показ?

- Дебютувала я як дизайнер у 2012 році на першій у Рівному модній події Fashion Time . Була представлена колекція дитячих вечірніх суконь.  Я почула дуже багато позитивних відгуків.Це надихнуло мене на створення іще однієї колекції, яка була показана у2013 році на тій таки ж  модній події. У грудні 2014 року в рамках Х сезону Fashion Time відбувся перший у Рівному конкурс дизайнерів. На цей раз я вирішила відійти від вечірніх довгих суконь і запропонувати глядачам колекцію під назвою «Star Style”  Це були короткі сукні, на кожній з яких був виконаний тематичний малюнок. Мені вдалося отримати перемогу за рішенням журі, а також титул «Глядацька симпатія».

Фото робіт Тетяни Блажкової


- Бачила, що чимало ваших суконь оздоблені малюнками. Це ваша робота?


- Малюнки на сукнях — це теж моя робота. Мені хочеться доповнювати сукні власними дизайнерськими рішеннями. Є тематика, яку хочеться зберігати в усіх елементах. Я не просто творю. Спочатку  досліджую тему задуму, а тоді намагаюся переддати це в деталях.



- Дизайнер — це творча професія. Що дарує вам натхнення?

- Найбільше натхнення черпаю у природі.  У природі все настільки досконало, що перевершити її Творця просто неможливо. Можна тільки взяти її частиночку і передати у певний образ. Я досить споспостережлива по відношенню до навколишнього середовища. Можеш іти вулицею і помітити якісь рекламки, яскраві проблиски і ти думаєш, куди ти можеш це примінити в своїй роботі. У мене практично не буває такого, коли я не знаю, який  новий образ придумати. Навпаки,цікавих ідей, задумів в голові дуже багато, і з кожним днем приходить все більше.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

- Всі процеси ви виконуєте самі?

- Так, я все виконую сама. Багато хто запитує про це і після моєї відповіді рекомендують взяти помічника.  Мабуть, до цього я ще не готова. Тому що не знаю, як пояснити людині картинки, які я бачу в уяві. Не знаю, яким процес буде через годину. Може з часом доросту до того, щоб набрати колектив. Поки швидше зробити сукню самій і отримати від процесу задоволення.



- Якими є ваші творчі плани на найближчий час?

- На цей ХІІ сезон Fashion Time я не встигла підготувати колекцію,бо не хотіла робити поспіхом, а приготувати щось цікаве. На наступний Fashion Time, який буде весною, обов'язково презентуватиму нову колекцію. Мені приємно дивувати глядачів чимось абсолютно несподіваним.


У Рівному є багато творчих людей, вони можуть відкривати власну справу, але не заявляють себе на широку аудиторію. Хочеться побажати, щоб люди не боялися показувати свої роботи і удосконалювати себе. Бажаю не виношувати мрії в своїй голові, а втілювати їх у життя!






На правах реклами