Ми у Facebook
14.01.2016, 11:40

На Рівненщині лютує грип

Де в області можуть оголосити карантин.
Місто Рівне та кілька районів майже впритул підійшли до порогу епідемії.

“Рівне, станом на 15:00 понеділка, 11 січня, на 90% наблизилося до епідемії грипу. Ще ближчі до епідемії Сарненський – 99% та Радивилівський райони – 92%”, – повідомив головний державний санітарний лікар Рівного Юрій РОМЕЦЬ.


Як відрізнити грип від застуди — поради експерта


Найменше хворих у Демидівському районі – 22%, Острозькому – 27% та Кузнецовську – 28%. Всього 10% – у місті Дубно.
“Загалом захворюваність по Рівненщині сягає понад 60% епідпорогу”, – резюмував Юрій Ромець.

Чи оголошувати епідемію і впроваджувати карантинні заходи у місті й районах, вирішуватимуть комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які зберуться, вочевидь, тоді, коли захворюваність перевищить епідемічний поріг.

Оскільки серед тих, хто захворів на грип та ГРВІ, найбільше дітей до 14 років, школярам Рівненщини можуть продовжити зимові канікули.
“За перші сім днів 2016 року в області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 6227 людей, – повідомив “ОГО” головний державний санітарний лікар Рівного Юрій РОМЕЦЬ.


Чи потрібно робити щеплення від грипу посеред зими?


– З них 4213, тобто 75,5%, – це діти до 14 років. Рівне вже на 90% наблизилося до епідемії грипу. І якщо епідпоріг захворюваності буде подолано, канікули школярам можуть продовжити. Думаю, що цього тижня управління охорони здоров'я порушить це питання.

Питання про продовження шкільних канікул можуть порушити і в деяких інших містах та районах області, які найбільше наблизилися до порогу епідемії. 

Як раніше повідомляв OGO.ua, у Дубні та Рівному канікули тривають до 17 січня включно. Школярі у Рівненському районі відпочивають до 14 січня, в Острозі – до 15-го, а у Гощанському, Зарічненському та Острозькому районах – до 18-го. Найпізніше зимові канікули мають закінчитися у школярів Дубенського району – вони триватимуть аж до 24 січня.

Мирослава ШЕРШЕНЬ, Світлана МЕЛЬНИК.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ