Ми у Facebook
18.01.2016, 12:20

Де зануритися в ополонку на Рівненщині

Це зробити можна в будь-якій найближчій до вас водоймі, де купаються влітку. Але найкраще – у підготовлених місцях. На Рівненщині є декілька найпопулярніших водохресних місць, де щороку занурюються сотні рівнян.
Басівкутське озеро

Рівнян запрошують до спільної молитви 19 січня 2016, у Свято Хрещення Господнє. На центральному пляжі міста на Басовому Куті, о 9-й ранку відбудеться спільна молитва та освячення води в озері. Після молебню рівняни зможуть зануритись у крижану воду. На пляжі буде працювати Пункт обігріву, його встановлять рівненські рятувальники. Також буде гарячий чай, місця для перевдягання, а козаки з табору "Гайдамаки" зварять 120 літрів рибної юшки-ухи. На озеро можна добратись маршрутками №61, №66, №38, №37, №42, №61А.

Коли у храмах Рівного освячуватимуть воду


Джерело св. Анни

Знаходиться воно на півдні Дубенського району біля села Онишківці на самісінькому кордоні Рівненської та Тернопільської області.
Вода із джерела бактерицидна, зокрема, згубна для віруса грипу, дуже швидко зупиняє зовнішню кровотечу, за 2-3 хвилини тамує зубний біль, дуже ефективна при ангіні і нежиттю, парадонтозі, за кілька днів усуває кількарічну печію, нормалізує роботу тонкого й товстого кишечника, ефективна при хронічних захворюваннях шлунка і дванадцятипалої кишки. Кременева вода може знижувати рівень цукру у крові, виводити пісок з жовчного міхура та нирок, впливати на нормалізацію функції печінки та нирок, поліпшувати обмін речовин, значно поліпшувати загальне почуття.

ФОТО - Рівненські "моржі" відкрили сезон купання


Джерело св. Миколая

На шляху із Рівного до Здолбунова вказівник сповіщає подорожуючим, що неподалік знаходиться джерело Святого Миколая. Але більшість знаходить сюди дорогу і без дорожнього знака. Люди приїжджають сюди за цілющою водою, що витікає з грота. До нього нас підводять кілька сходинок. А перед самим входом, на ажурній металевій решітці люди запалюють свічки за здоров'я своїх рідних та близьких, тих, хто подорожує або просто знаходиться далеко від дому.


Джерело Свято-Успенського Липківського чоловічого монастиря

Це природне джерело, яке вирує на схилі одного з пагорбів села Липки, що на Рівненщині.
Ніхто з липківчан не може точно сказати, як і коли виникло це джерельце на схилі пагорба, але всі його з впевненістю іменують святим і Божим. Дослідники різних історичних періодів, проводячи аналіз складу води, засвідчують, що ця вода має цілющі властивості.






На правах реклами