Ми у Facebook
21.01.2016, 09:00

У Рівному почали інформувати пацієнтів про наявність ліків у лікарнях

Цю інформацію розміщують на сайті міськради.
- Ми стали третім містом України після Одеси й Києва, яке запровадило таку практику, - розповіла ОГО начальник міського управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук. - Наприкінці року видали відповідний наказ. Зробили це з метою відкритості роботи медустанов. Тож на 11 січня бухгалтери всіх медзакладів подали таку інформацію і її розмістили на сайті міськради. Також інформацію про наявність ліків, придбаних за бюджетний кошт, розмістили на інформаційних дошках у відділеннях медзакладів. Ця інформація буде поновлюватися. Плануємо, що згодом будемо таку інформцаію подавати щотижня. На жаль, забезпечення ліками медустанов лише на третину, а то й менше, покриває потребу. Тому ліки за бюджетний кошт діставатимуться тим, хто потребує невідкладної допомоги. Розподілятимуть їх завввідділенням та старші медсестри.

На Рівненщині домінує "свинячий" грип

Поки що на сайті міськради - інфрмація про залишки ліків, придбаних за кошти торішнього бюджету міста. Цього року ще закупки не здійснювали.

Інформації про те, хто конкретно ліки у медзакладах отримав, не оприлюднюватимуть. Вікторія Покоєвчук каже, що якщо буде бажання це контролювати у наглядової ради при управлінні охорони здоров'я, вона зможе проявити таку ініціативу.

Як лікувати грип: поради лікаря Комаровського

А поки, за словами п. Покоєвчук, найкраще забезпечена ліками дитяча міська лікарня. Тут нині є весь необхідний мінімум запасу ліків: антибіотики, жарознижувальні та інші. Тому потреби їх купувати у батьків нема.






На правах реклами