Ми у Facebook
25.01.2016, 16:20

У Рівному вимагали бензин по 11 гривень за літр

Для цього організували акцію на автозаправках міста.
Як писав портал ОГО, минулого тижня на рівненських АЗС почали падати ціни на пальне . Однак чиновники пояснювали: пальне на АЗС дешевшає не через нафту.

А вже сьогодні активісти громадської організації "Час дій" разом зі студентами на кількох автозаправках міста влаштували пікети. Вони вимагали зниження цін на пальне з врахуванням світових цін на нафту і видачі чеків водіям.

- Наші активісти стояли з 12 до 14 години на трьох АЗС різних фірм на вулицях Бандери, Київській та Відінській,
- розповів ОГО керівник ГО "Час дій" Олександр Лащук. - Також вони обійшли ще кілька заправок, де роздавали листівки водіям. Ми вимагали зниження цін на пальне, оскільки, за нашими підрахунками, з усіма прибутками власників АЗС і з врахуванням зниження світових цін на нафту, приміром, бензин А-95 мав би коштувати 11 гривень за літр. Окрім цього, ми інформували водіїв про ситуацію на ринку нафтопродуктів і звертали увагу водіїв на те, щоб вони вимагали на АЗС чеки. Адже нині на багатьох заправках свідомо їх не видають, щоб не сплачувати 5% акцизу на пальне до місцевого бюджету з усіх своїх шалених прибутків. До речі, на АЗС не тільки не видають чеки, а й кажуть, що акційні знижки у них не діють, якщо розраховуєшся за пальне з допомогою банківської картки.


За словами п. Лащука, водії схвально ставилися до вимог активістів, а ось працівники АЗС реагували на їхню появу по-різному: одні не звертали уваги, інші намагалися прогнати і навіть пробували викликати поліцію. Втім, поліція не приїжджала, оскільки громадського порядку активісти на порушували.

Акцію обіцяють проводити упродовж всього цього тижня.










На правах реклами