Ми у Facebook
03.02.2016, 13:00

Європа зацікавилася релігійними конфліктами на Рівненщині

І спрямувала в область місію Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).
Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зустрілися з керівництвом Рівненської облдержадміністрації і порушили питання дотримання прав людини та міжконфесійних стосунків.

Рівнянка звернулася до московського Патріарха Кіріла

«В окремих населених пунктах Рівненської, Волинської та Львівської областей зберігається певна напруга між прихильниками різних релігійних конфесій. Тому ми хочемо отримати повну та достовірну інформацію щодо цього, а також проаналізувати, чи дотримуються в регіонах права людини на віросповідання», - зазначив представник місії Віталій Стате.

Українські підприємства почали експорт молока в Китай: чи є серед них рівненські

За словами заступника голови облдержадміністрації Юрія Приварського, на Рівненщині релігійні протистояння виникають в основному щодо проведення богослужінь та приналежності храму одній з конфесій. А згідно з законодавством, органи влади не можуть втручатися у релігійні питання. Тому конфлікти мають вирішуватися виключно перемовинами на рівні ієрархів, або ж в суді.

«На жаль, ми не бачимо бажання компромісу. Не виконуються сторонами й судові рішення. Якщо ухвали суду на їхню користь, то рішення виконується, якщо ж протилежної конфесії – то ні. Водночас зараз кожен має показати – як вони поважають закон», - відзначив Юрій Приварський.

Спостерігачі ОБСЄ погодилися, що наразі серед першочергових завдань – зняти напругу серед людей, а вже далі - вирішувати питання у правовому полі.

За інформацією Рівненської облдержадміністрації






На правах реклами