Ми у Facebook
04.02.2016, 20:00

Чи можна сповідатися через інтернет

Деякі священники намагаються йти в ногу з часом і дозволяють своїм прихожанам користуватися перевагами сучасних інформаційних технологій.
Нещодавно на порталі OGO.ua був опублікований матеріал про те, що рівняни можуть подати через інтернет записку священику












До редакції одразу ж надійшло запитання від читачки Віри:



Ми спробували знайти відповідь, і от що пише офіційний сайт Жидичинського офіційного монастиря Святителя Миколая Мирлікійських Чудотворця:

- За допомогою Інтернету або телефону можлива духовна бесіда, яка буде підготовкою до сповіді. І можливість поспілкуватися зі священиком за допомогою сучасних технологій повинна мати віруюча людина. До того ж Інтернет і телефон є зручнішим і швидшим засобом спілкування, ніж листування. Таким чином можна оперативно порадитися з духовним наставником, навіть коли він по той бік океану.

Рівнянка звернулася до московського Патріарха Кіріла

Але Таїнства звершуються Церквою і в Церкві за присутності священнослужителя, який звершує Таїнства владою, даною Самим Христом і святими апостолами, а також того, хто приймає благодать Таїнства. Видима частина Таїнства є відображенням невидимої дії благодаті. Як у Христі дві природи - божественна і людська, - так і у Таїнствах Церкви невидимо і нероздільно поєднуються видима частина - обряд, і невидима - дія благодаті Божої.

Таким чином, сповідь як Таїнство через Інтернет або телефон неможлива.





На правах реклами