Ми у Facebook
09.02.2016, 22:00

Народні способи виведення вошей

Пропонуємо кілька найбільш популярних.
Практично кожен з нас не раз чув про таке захворювання як педикульоз, або, як кажуть простіше, воші. Здавалось би, ця проблема ніколи не торкнеться нас, адже кожен старається стежити за собою, ретельно мити голову і т.д. Але це захворювання дуже близько. Ви можете відправити дитину до школи і вона підчепить цю "заразу" від інших дітей, або проїхатися у громадському транспорті з недоглянутими людьми і отримати такий "презент". Саме тому завжди слід бути напоготові і знати, що є ефективні засоби виведення вошей. Ми уже писали про сучасні засоби боротьби з педикульозом, тепер пропонуємо скористатися народними методами:

1. Лікування оцтом. Намочіть волосся оцтом, пов’яжіть на голову рушник, потримайте його так протягом двох годин, потім помийте волосся з милом. Потім знову сполосніть волосся оцтом.

2. Журавлина. Щоб позбутися педикульозу, плоди журавлини подрібніть до стану кашки і акуратно втирайте в основу волосся і шкіру голови. Оброблену голову обгорніть поліетиленовою шапкою або целофановим кульком, додатково утепліть косинкою. Через три години волосся потрібно ретельно вичесати з допомогою спеціального гребінця (продається в аптеках). Всю процедуру треба повторити ще раз через два дні, потім ще через три дні для закріплення ефекту.

3. Лимонні процедури. З лимонів приготуйте наступний засіб: візьміть 3 середніх плоди, помийте, видаліть шкірку і насіння, покладіть в каструлю, залийте 1 літром води. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, після чого, засіб остудіть і процідіть. Таким відваром необхідно помити волосся, потім зайнятися ретельним вичісуванням.

4. Лікування часником - метод не з приємних, але ефективний. Візьміть часник, подрібніть його за допомогою часникодавки, і цю масу втирайте в шкіру голови по кілька разів на день протягом тижня.

5. Трава живокосту. Візьміть 10 грамів трави живокосту, одну склянку окропу, 5 грамів лимонної кислоти. Все змішайте, і дайте настоятися протягом шести годин, потім процідіть. Лікуйтеся протягом десяти днів.

6. Ефірні олії. Екстракти рослин у вигляді ефірних олій лимону, м'яти, гвоздики, лаванди, герані, шавлії, подорожника, алое вера, кипарису, календули, розмарину, чайного дерева - також дуже ефективні при лікуванні вошей, адже вони забивають шляхи дихальної системи паразитів, від чого вони швидко гинуть. Екстракти наносять на волосся і шкіру голови, витримують під гумовою шапочкою або поліетиленовим пакетом не менше 2-х годин, після чого змивають шампунем.

7. Дьогтярне мило. Голову ретельно намилюйте, не змиваючи на 2 години вдягніть поліетиленову шапочку або пакет. Висока концентрація лугу в милі отруює вошей.

Для того, щоб позбутися вошей повністю, варто продезенфікувати ще й одяг. Для цього можна використати оцет, пральні порошки, кондиціонери і т.д.



Статті до теми:

«Селфі» звинуватили у розповсюдженні вошей серед підлітків

Як правильно мити волосся: поради фахівців

Поради рівнянкам: користь харчової соди для шкіри та волосся





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води