Як скласти посівний календар самостійно
Все, що росте над землею (вершки), досвідчені садівники-городники радять садити й сіяти у першій-другій чверті (фазі) Місяця від Молодика до Повні. Тобто, якщо вам треба отримати багато соковитої зелені, квітів та врожай плодів, садіть, сійте й пересаджуйте у цей період.
А все, що росте під землею (корінці, цибуля, бульби та коренеплоди), краще садити й сіяти у другій-третій чверті (фазі) Місяця — від Повні до Молодика, коли він спадає.
Найбільш несприятливий час для посівних робіт – Новий Місяць (Молодик). Тоді краще взагалі нічого не сіяти й не садити. У кращому випадку насіння просто “сидітиме” в землі й довго не проростатиме. У гіршому – за цей період насінини можуть висохнути або паростки будуть слабкими, хворітимуть, відставатимуть у розвитку й навіть загинуть.
А в Повний Місяць (Повню) – садити-сіяти можна, хоча краще дати рослинам час перебудуватися з вершків на корінці.
Плануючи роботи в саду, на городі, на дачі, доглядаючи за кімнатними рослинами, можна поцікавитись, у якому знаку зодіаку буде в той день Місяць. Вважається, що:
- найбільш родючі знаки Зодіаку – Рак, Скорпіон, Риби (всі знаки води).
- знаки середньої родючості (нейтральні) – Телець, Терези, Стрілець, Козеріг.
- безплідні знаки Зодіаку – Водолій, у меншій мірі Лев, Овен, Близнюки, Діва.
Якщо Місяць в Овні, у ці дні найкраще сіяти те, що швидко росте й відразу ж вживається в їжу.
Місяць у Тельці - посіяні та посаджені овочі дають непоганий врожай, рослини виростають міцні та невисокі.
Місяць у Близнюках сприяє полуницям, суницям, квасолі, гороху, огіркам, гарбузам, усім витким і кучерявим рослинам та квітам.
Місяць у Раку стимулює помідори, перці, гарбузові культури, але в ці дні не рекомендується саджати культури, сильний ріст яких у висоту небажаний (будуть витягуватися).
Місяць у Леві: рекомендується садіння ягідних та декоративних кущів і низькорослих дерев.
Місяць у Діві: добре садити все декоративне, але щедрого врожаю плодів та ягід не чекайте.
Місяць у Терезах: добре садити картоплю і будь-які квіти.
Місяць у Скорпіоні сприятливий для всіх соковитих плодів, помідорів, перців, цибулі, огірків, гарбузових, баштанних культур, лікарських рослин та запашних трав.
Місяць у Стрільці стимулює рослини, які повинні рости в висоту.
Місяць у знаку Козерога: найкраще вдаються зелень та овочі, призначені для тривалого зберігання.
Місяць у Водолії дуже несприятливий, безплідний період. Нічого садити й пересаджувати не можна – згниє, висохне, буде кволим або не зійде взагалі.
Місяць у Рибах: добре садити все соковите (зелень, салатні культури, ягоди, редиска, але такі плоди погано зберігаються).
Іноді буває, що знак, в якому знаходиться Місяць, та його фаза суперечать одне одному. Наприклад, Місяць у Терезах, що добре для картоплі, але зростає, а нам треба, щоб спадав, бо картопля росте під землею. У такому випадку орієнтуйтеся на знак Зодіаку і менше звертайте увагу на фазу Місяця, радить dachnyky.in.ua. Але робіть це обережно: постарайтеся посадити рослину якомога ближче до сприятливої фази, тобто в останній день перебування Місяця у потрібному знаку Зодіаку.

ОГО, городники, садівники, Місяць, знаки зодіаку, місячний посівний календар
Курячий послід для плодових дерев: чи варто використовувати та які культури його "люблять"

Курячий послід давно здобув популярність серед садівників завдяки своїм унікальним властивостям. Його вважають ефективним органічним добривом, що сприяє гарному росту і рясному плодоношенню яблунь, груш, слив та інших плодових дерев.
переглядів: 92
Перший весняний мед: коли збирають і чому він найкорисніший

З настанням весни природа прокидається, і разом із нею починається новий бджолиний сезон. Саме у квітні-травні пасічники збирають перший мед — так званий «весняний» або «первак».
переглядів: 764
Взуття для походів: як правильно обрати і чому це має значення в горах

Гірський похід — це не просто свіже повітря і пейзажі. Це випробування на витривалість, планування і правильний вибір спорядження. Однією з ключових речей у кожному маршруті є взуття. Саме воно відповідає за вашу стабільність, безпеку та комфорт протягом усього шляху.
переглядів: 176
Смачне на вечерю: печеня по-домашньому

Ця страва — справжня кулінарна класика, яка здатна створити атмосферу затишку навіть у будень. Готується просто, а смак — знайомий з дитинства.
переглядів: 287
Як приготувати ідеальне ризотто: ключові поради для ідеальної текстури

Ризотто — страва, яка на перший погляд здається простою, але насправді потребує точності та уважності. Один необережний крок — і замість ніжної кремової текстури ви отримаєте розварену кашу або пересушений рис. Втім, є простий спосіб, що допоможе уникнути помилки та досягти бажаного результату.
переглядів: 785