Ми у Facebook
17.02.2016, 11:00

Які професії будуть найбільш затребувані роботодавцями Рівненщини

Дослідження ринку праці проводила громадська організація «Волинський ресурсний центр» у межах реалізації проекту ЄС «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону».
Загалом проект передбачає три компоненти – дослідження ринку праці субрегіону, профорієнтаційні заходи для молоді, а також закупівлю обладнання для майстерень профтехзакладів з урахуванням потреб роботодавців.

«Проект розпочався з серпня 2014 року і триватиме 30 місяців. Він є унікальним для України, адже дає змогу відкоригувати систему професійно-технічної освіти відповідно до потреб ринку зайнятості на Рівненщині та Волині. Сума фінансування - понад мільйон євро, з яких понад 800 тисяч – це грантові кошти ЄС», - зазначив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Робота у Рівному: свіжі вакансії

Також Проект передбачає профорієнтаційні заходи для дітей та молоді, а також закупівлю обладнання для навчальних майстерень 12 профтехзакладів субрегіону. Таке устаткування слугуватиме якісній професійній підготовці молоді в довгостроковій перспективі.

З метобю дослідженян ринку праці було проведено опитування. Його респондентами були роботодавці та учні профтехзакладів. І увага дослідження була прикута найбільше до робітничих професій, щоб максимально адаптувати ринок праці під потреби місцевого бізнесу.

Українець - про роботу у Польщі

Отож з'ясуваолся, що найбільше Рівненщині убдуть потрібні будівельники, швачки, працівники готельно-ресторанного бізнесу, а також фахівці у деревообробній, хімічній та добувній промисловості.

За інформацією Рівненського обласного центру зайнятості





На правах реклами