Ми у Facebook
17.02.2016, 19:20

Як заняття танцями впливає на розвиток дитини

Джерело фото: хамелеон66.рф

Якщо ваша дитина рухлива, артистична, емоційна, або ж має якісь проблеми у стосунках з оточуючими - кращим варіантом для її дозвілля стануть танці. Чому? Розповімо далі.
Сучасні діти дуже активні, всебічно розвинені і як "губка" поглинають усе, що пропонує навколишній світ. Та не завжди вплив оточуючого середовища носить позитивний характер. ЗМІ, вуличні друзі, новомодні віяння, субкультури та багато іншого в один момент можуть змінити вашу дитину до невпізнанності. Найкраща профілактичка цього - зайнятість. А організувати цю зайнятість ви можете за допомогою танцювальних занять.

Танці - це не просто розвага чи спосіб убити час. Танець здійснює позитивний вплив на опорно-руховий апарат і в цілому на весь організм людини, і не важливо скільки їй років, якої вона статі і який у неї стан здоров'я. Якщо ви хочете, щоб танці стали корисними для вашої дитини, слід правильно вибрати вид занять.

Танцювальні заняття допомагають виробити природну грацію рухів, спритність, гнучкість, координацію, пластичність, а також вміння висловлювати почуття і емоції. У процесі занять діти вчаться правильно сприймати і відчувати музику. Танці, до того ж, сприяють розвитку фантазії дітей і здатності до імпровізації.

Заняття танцями допомагають найбільш яскраво розкрити характер та індивідуальність дитини, а також розвинути такі почуття як цілеспрямованість, працьовитість і організованість. Незалежно від обраного стилю, танець зробить дитину витривалою, зміцнить м'язи, розвине гнучкість. Дитина навчиться піклуватися про власне тіло, цінувати його, прислухатися до потреб організму.



Важливе значення має і те, що на протязі занять танцями діти вчаться спілкуватися зі своїми ровесниками, заводити нових друзів. У школі далеко не всі діти можуть вільно спілкуватися і будувати відносини, а у танцювальній студії їх пов'язують спільні інтереси, на основі чого вони із задоволенням будують дружні стосунки.

Також танець вимагає певного розкріпачення, впевненості в собі, що дуже важливо для кожної людини. Адже під час виступів дитині доведеться танцювати перед глядачами, іншими дітьми, викладачами. Це усуне багато проблем, навчить малюка любити своє тіло, позбавить від комплексів. Саме діти-танцюристи, як правило, в підлітковому віці не відчувають проблем із заниженою самооцінкою і комплексами.

Заняття танцями вимагає певної дисципліни і відповідальності. Дитина з малих років буде вчитися дотримуватися певного розпорядку дня, стане відповідальною і зібраною, самостійною. А ці якості важливі в будь-якому віці і в будь-якій сфері.

Статті до теми:

Топ-5 видів танців для гарної фігури

Танцювальні студії, ансамблі у Рівному





На правах реклами