Ми у Facebook
18.02.2016, 22:00

Як відлучити дитину від грудного молока: поради рівнянок

Своїми секретами з приводу цього питання рівненські матусі ділилися у соцмережах.
Усі ми чудово знаємо, що материнське молоко дуже корисне для дитини та й малюки його дуже люблять. Та рано чи пізно настає момент, коли доводиться відучати дитину від грудного вигодовування. Як краще це зробити, аби не завдати шкоди і мамі і дитинці, рівнянки радили у спільноті "ВИЛКА-мікс":

Юлія Стаднік: "Починайте годувати все рідше і рідше (до 1 разу на день), бо як різко припините, буде застій молока, груди болітимуть, хоча є й ліки, що молоко "перегорає". Мій сам відмовився в 1.5 роки."

Оксана Климчук: "Зеленкою помажте груди) я так відлучила))"

Оксана Вітчук: "Спочатку відлучайте від денного годування. Все має бути поступово. А потім і нічні зведіть до мінімуму. І тільки потім завершуйте остаточно. Так і дитині краще і мамі легше - груди не так болітимуть. Головне - якщо вирішили, то впевнено поступово припиняйте годування і навічться відмовляти дитині. Якщо ви будете при першому плачі продовжувати годувати, дитина зможе вами маніпулювати. Впевнена в собі мама - 100%ефект)))"

Іра Степанюк: "Я мазала медичною синькою, казала, що в мами вавка, а молоко саме перегоріло. Потрібно терпіня, якщо наважилися - значить іти до кінця."

Вікторія Юркевич: "Я малого "по старинці" відлучала. Чим хоч мазала грудь, нічого не допомагало. Мама гляділа малого день-два, поки він забув, а в мене тим часом перегорало молоко."

Ксенія Борисова: "Мажте груди трішки лимонон, дитині буде кисле і не захоче брати, вдягайте закритий одяг замість футболок."

Юлія Шиманська: "Мені в аптеці порекомендували намазати груди розчином полині, син посмакував і більше не взяв, я так на протязі дня пропонувала і не просив. Дитині було 1.7."

Аня Бородій: "Це якесь знущання з перев'язуванням і намазуванням грудей. Спокійно можна відлучити, коли просто зменшувати кількість годувань, і для дитини простіше, і мамі не треба мучитись з грудьми і молоком, і не думати: перегорить молоко, чи може буде мастит. Як писали вище, то справді треба бути твердою, і наважитись, що шляху назад немає. :)"

Катя Левчук: "З досвіду можу сказати, що у кожного інакше. Тут вже все перерахували. Але дійсно найважливіше - Ваш намір і готовність. Я готувалася довго... Аж у два роки наважилася. Але пройшло все швидше і легше, ніж я думала. Мені допомога зеленка і полинь. Дитину нікому не віддавала і не залишала у ці дні. Вважаю, що буде подвійна травма - і мами нема, і "заспокійливого засобу" нема. Тому ми переживали це разом. Теж не приймала ніяких пігулок (мають дуже страшну побічну дію, начиталася відгуків молодих мам)."

У будь-якому разі пам'ятайте - кожний випадок індивідуальний, а тому все ж варто порадитися з лікарем.

Статті до теми:

Поради мамам: що робити, щоб у грудях вистачало молока

Як схуднути після пологів?

Чому не можна годувати дітей перед телевізором





На правах реклами