Ми у Facebook
20.07.2015, 13:00

Як схуднути після пологів?

Зайва вага після пологів - проблема біільшості матусь. Як швидко та правильно скинути зайві кілограми без шкоди для мами та малюка? Спробуємо ібратися разом з OGO.ua.
З проблемою зайвої ваги стикаються майже всі жінки, які народжували. Усім хочеться вдягнути своє «допологове» плаття і бути такою ж стрункою, як до вагітності. А як же повернути минулі форми, якщо схуднення шляхом дієт в період вигодовування дитини неприпустимо?
Не варто зневірятися, існують і інші способи боротьби із зайвою вагою!
 
Схудненню сприяє раціональне харчування, при якому збалансовано споживання всіх необхідних речовин. З раціону необхідно виключити ковбасні вироби, здобу, сало, майонез. Від правильного раціону мами залежить стан дитини. Дефіцит хоча б одної корисної речовини неодмінно відіб'ється на здоров'ї немовляти.
 
Крім збалансованого раціону, потрібно дотримуватися режиму харчування. Приймати їжу невеликими порціями по 5-6 разів на день. Краще уникати смажених страв, приготованих у великій кількості олії. І мамі, і малюкові корисніші відварні, тушковані блюда або приготовані на пару.

Не забувайте пити більше рідини. Склянка з теплою водою або чаєм повинна бути під рукою завжди. По-перше, так ви підсилите лактацію. По-друге, саме вода допомагає організму позбавлятися від зайвих кілограмів.

Незважаючи на величезну зайнятість, годуючій матусі слід виділити час для фізичних вправ. Після пологів не рекомендуються інтенсивні тренування, але помірні навантаження вітаються. І більше бувайте на свіжому повітрі.

Статті до теми:

Худнемо смачно: полунична дієта

Степ-аеробіка допоможе підтримувати фізичну форму [+Відео]

5 типів проблемного "животика": способи корекції [+ПОРАДИ]





На правах реклами