Ми у Facebook
21.02.2016, 08:30

Посівний календар на лютий 2016

Щоденні поради садівникам, городникам, дачникам, любителям квітів із врахуванням фаз Місяця. Сприятливі та несприятливі дні для посіву перцю, капусти, зелені та квітів на розсаду у лютому 2016 року.


Увага! Несприятливі дні для садіння та посіву рослин: 7, 8, 9, 20, 21, 22 лютого.

1 лютого, понеділок. Місяць у знаку Скорпіона, спадає. Можна замочити й посіяти на розсаду цибулю-ріпку, помідори, гіркий та декоративний перець, баклажани. Пікірують сіянці селери і капусти, садять, пересаджують квіти. Вносять органічні добрива. Обробка ґрунту, розпушування, підгортання.

2 лютого, вівторок. Місяць у знаках Скорпіона/Стрільця, спадає. Замочують та обробляють насіння, сіють на розсаду цибулю на ріпку, помідори, гіркий перець, баклажани. редиску. Пікірують розсаду селери і капусти, сіють однорічні квіти. Обробка ґрунту, розпушування, підгортання.

3-4 лютого, середа-четвер. Місяць у знаку Стрільця, спадає. Якщо дозволяє погода і підготовлена грядка, можна садити ярий часник, цибулю на ріпку, селеру кореневу, сіяти на розсаду однорічні квіти. Сприятливий день для розмноження кімнатних та садових рослин живцями.

5-6 лютого, п’ятниця-субота. Місяць у знаку Козерога, спадає. Рекомендується садити цибулю на ріпку і цибулю-порей, ярий часник, кореневу селеру; сіяти у закритому ґрунті редиску.

7 лютого, неділя. Місяць у знаку Водолія, спадає. Догляд за розсадою, кімнатними рослинами, перевірка насіння, овочів, картоплі, цибулі та часнику на зимовому зберіганні.

Готуємо насіння до посіву: поради городникам

8 лютого, понеділок. Місяць у знаку Водолія, МОЛОДИК. Нічого садити та сіяти не можна. Можна обрізати сухі та хворі листя й пагони кімнатних рослин.

9 лютого, вівторок. Місяць у знаку Водолія/Риб, починає рости. Догляд за садом. Можна замочувати та сіяти баклажани, перець, помідори на розсаду, вносити мінеральні добрива.

10 лютого, середа. Місяць у знаку Риб, росте. Добре сіяти зелень (кріп, салати, шпинат, щавель, руколу), цибулю на перо, ранню капусту, Можна сіяти баклажани, перець та кореневу петрушку кореневу на розсаду, квіти на вигонку. Вносять мінеральні добрива, садять, пересаджують кімнатні рослини, пікірують розсаду.

11-12 лютого, четвер-п’ятниця. Місяць у знаку Овна, росте. Садять, пересаджують, рослини, пікірують розсаду. Добре сіяти зелень, перець, баклажани, помідори на розсаду, вносити мінеральні добрива.

13 лютого, субота. Місяць у знаку Овна/Тельця, росте. Сіють на розсаду зелень, салати, капусту всіх видів, перець солодкий та гіркий, помідори, баклажани, фізаліс. У ці дні починають пророщування бульби ранньої картоплі.

14 лютого, неділя. Місяць у знаку Тельця, росте. Рекомендується сіяти на розсаду зелень, салати, капусту, перець, помідори, баклажани, Вносять мінеральні добрива, садять, пересаджують рослини, пікірують розсаду.

Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги


15 лютого, понеділок. Стрітення Господнє. Місяць у знаках Тельця/Близнюків, росте. Див. рекомендації вчорашнього дня.

16-17 лютого, вівторок-середа. Місяць у знаку Близнюків, росте. Можна сіяти, садити, пересаджувати виткі кімнатні рослини та квіти.

18-19 лютого, четвер-п’ятниця. Місяць у знаку Рака, росте. Добре сіяти на розсаду помідори, перець, баклажани, капусту. Можна сіяти в закритий ґрунт цибулю на перо, щавель, салат та інша зелень. Обробка ґрунту, розпушування, підгортання, прополювання, інтенсивний полив.

20 лютого, субота. Місяць у знаку Лева, росте. Рекомендується догляд за розсадою та кімнатними рослинами, внесення добрив, обприскування дерев, боротьба зі шкідниками та бур'янами.

21 лютого, неділя. Місяць у знаку Лева, росте. Саме час провести ревізію овочів у підвалі, підготувати місце для пророщування картоплі. Можна проводити щеплення, обрізати гілки дерев та кущів, вносити органічні та мінеральні добрива, боротися зі шкідниками, обприскувати рослини в саду.

Обприскуємо плодові дерева і кущі навесні [+ПОРАДИ]

22 лютого, понеділок. Місяць у знаках Лева/Діви, ПОВНЯ. Можна доглядати за кімнатними рослинами та розсадою, поливати їх, проводити щеплення.

23-24 лютого, вівторок-середа. Місяць у знаку Діви, росте. У ці дні сіють на розсаду перець, помідори, фізаліс, баклажани, однорічні квіти, вносять органічні добрива, обрізають гілки дерев та кущів у саду. Прополюють рослини у теплиці.

25-26 лютого, четвер-п’ятниця. Місяць у знаку Терезів, росте. Саме час посіяти на розсаду дворічні квіти (гвоздика турецька, гвоздика Шабо, мальви, наперстянки), перці, баклажани, помідори та петрушку кореневу на розсаду. Також вносять органічні добрива, обробляють ґрунт, підгортають рослини, розпушують землю у вазонах, обрізають гілок дерев та кущів, обприскують рослини, знищують шкідників.

27 лютого, субота. Місяць у знаку Терезів/Скорпіона, росте. Після обіду можна посіяти на розсаду гіркий та солодкий перець, цибулю сіянку, помідори, баклажани, однорічні та багаторічні квіти. Продовжується обрізка дерев та кущів.

28-29 лютого, неділя-понеділок. Місяць у знаку Скорпіона, росте. Добре сіяти на розсаду гіркий та солодкий перець, помідори, баклажани, квіти. Сприятливий день для садіння і пересадки кімнатних рослин, обрізки дерев та кущів, обробка ґрунту, розпушування, підгортання, поливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рівнянка поділилася перевіреним способом, як лікувати дерева від чорного раку

Як скласти посівний календар самостійно

Посівний календар на березень 2016







На правах реклами