Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка
- Виходить, що у продажу майже кожна третя пачка масла - підробка?
- Міркуйте самі: з одинадцяти марок масла, які ми перевірили на наявність у них сторонніх жирів, тільки чотири зразки виявились справжнім маслом і містили лише молочний жир. Це "Наш молочник", "Ферма", "Яготинське" і "Президент" французького виробництва. Одразу зазначу, що на масло в Україні є стандарт, згідно з яким цей продукт має бути виготовлений суто з молочних інгредієнтів. Це означає, що в маслі має бути тільки молочний жир, а це - лише натуральні молочні вершки і ніяких інших жирів.
В отримувачів субсидій Рівненщини перевірятимуть банківські рахунки
- А що було не так в іншому маслі?
- У семи інших зразках, хоч на них було написано "Масло", зазначено ДСТУ, за яким роблять справжнє масло, і у складі продукту були вказані лише вершки, ми виявили немолочний жир. А це могла бути і пальмова олія, і кокосова, і маргарини, і суміші на їх основі. Але так чи інакше це - не молочний жир. А відтак, це не масло. Це - фальсифікат! -- Які зразки масла виявилися фальсифікатом? -- Це масло таких марок, як "Ах молоко", "Гайсинське", "Гостинець", "Варто", "Еней", "Хіт продукт", "Срібне".
- За якими ознаками можна розпізнати, де справжнє масло, а де ні?
- По-перше, за ціною. Те масло, яке виявилось справжнім, коштувало 18 - 19 гривень за пачку, а те, яке було фальсифікованим, - 10 - 12 гривень. Дуже низька ціна повинна насторожити споживача. Бо для одного кілограма масла жирністю 73% треба переробити понад 20 кілограмів молока жирності 3,5%.
- Ви назвали жирність масла 73%. Кажуть, що насправді маслом можна називати продукт, у якого жирність не нижча як 83%, а все інше - то спреди?
- Це міф! Бо навіть Держстандартом дозволяється різна жирність масла. Найнижча жирність масла вершкового бутербродного, яка прописана в стандарті, - до речі, 61,5%. Та й саме по собі масло - це вже високожирний продукт.
Перелік продуктів, які не варто зберігати в холодильнику
- На чому ще варто зосередити увагу?
- Якщо ви берете масло з морозильної камери, але воно не дуже тверде - це вас також має насторожити, бо в морозилці масло має бути дуже твердим, у холодильнику - досить твердим, а коли воно нагрілось до кімнатної температури - повинно стати м'яким. Проте якщо у вас масло м'яке і при кімнатній температурі, і в холодильнику, і навіть у морозильній камері не замерзає - так себе проявляє саме фальсифікований продукт. Ще може видати неякісний підроблений продукт його смак, як у маргарину, коли в роті відчувається дуже сильний жировий наліт. Від справжнього масла такого по смаку не буває.

Чим відрізняється фторопласт від інших видів пластику

Фторопласт не використовують «просто так» — його обирають, коли інші матеріали не витримують умови експлуатації. Він дорогий у порівнянні з поліетиленом або поліамідом. Наприклад, якщо розглянути товари від ТОВ ПКФ Електропласт — постачальника кондукційних та електроізоляційних пластиків, фторопластові заголовки будуть приблизно у 2-3 рази дорожчі за інші. Але матеріал є незамінним там, де потрібно поєднання хімічної стійкості, термостабільності й мінімального тертя. Розгляньмо конкретні галузі та чому саме ПТФЕ.
переглядів: 396
На частині вулиць Рівного можливе ускладення рух

У Рівному тривають дорожні роботи: можливе ускладнення руху транспорту на деяких вулицях
переглядів: 480
Прогноз погоди на Рівненщині у вівторок, 7 травня

Синоптики прогнозують хмарну погоду, без істотних опадів.
переглядів: 416
Як урізноманітнити інтимне життя: поради для пари
Інтимне життя — одна з найважливіших частин будь-яких стосунків, і його значення важко переоцінити. Часом стосунки можуть потрапляти в рутину, коли звичка бере верх над емоціями, а близькість з партнером стає менш інтенсивною. Щоб уникнути монотонності, варто активно працювати над збереженням тепла та пристрасті в стосунках. Іноді навіть невеликі зміни можуть додати нового вогню та інтересу.
переглядів: 199
Рецепт ідеального бісквіту: секрети легкого й пухкого тіста

Бісквіт — основа безлічі десертів. Але приготувати його так, щоб він був ніжним, повітряним і не осідав після випікання — справжнє мистецтво.
переглядів: 447