Перелік продуктів, які не варто зберігати в холодильнику
1. Хліб. Цей продукт дуже вбирає запахи, в тому числі усі, які є в холодильнику. Крім того, саме в холодильнику хліб швидше черствіє. Якщо ви вже й вирішили таким чином зберегти його свіжість - помістіть хліб у щільну коробку, а вже тоді в холодильник.
2. Овочі, у складі яких є висока кількість води: огірки, помідори, кабачки, баклажани тощо. Ці продукти теплолюбні і зберігати їх краще при кімнатній температурі. Якщо ж помістити ці овочі в холодильник - вони просто втрачатимуть свій смак і швидко зіпсуються.
3. Картопля. Багато господинь все частіше кладуть картоплю в холодильник. Але, під впливом низьких температур крохмаль перетворюється в цукор і сприяє швидкому псуванню картоплі. Найкращий варіант - зберігати картоплю в паперових пакетах в комірчині.
4. Шоколад і цукерки. Зберігання в холодильнику цих солодощів викликає утворення конденсату на їх поверхні, що згодом висихає і призводить до втрати естетичних і смакових властивостей шоколадних солодощів.
5. Екзотичні фрукти (цитрусові, гранати, хурма тощо). Тут варто знати, що більшість тропічних фруктів при зберіганні в холодильнику дуже часто підгнивають і виділяють шкідливі речовини. Краше загорнути ці фрукти у папір та прибрати у темне сухе місце.
6. Цибуля і часник. Для цих антигрипозних продуктів необхідна вентиляція, а у холодильнику вона відсутня. Краще зберігати цибулю і часник у сітці, в темному прохолодному місці.
Статті до теми:
Топ-10 корисних продуктів для профілактики грипу
Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок
П’ять основних продуктів для жіночої краси [+ПОРАДИ]
15 найбільш корисних продуктів для організму

зберігання, без холодильника, здоров'я, корисні продукти харчування, продукти
Бал за хімію і фізику стане вагомішим - нові правила НМТ 2025

Абітурієнти, які складатимуть НМТ з фізики або хімії у 2025 році, матимуть переваги при вступі до профільних вишів.
переглядів: 171
Чи справді сіль пришвидшує кипіння води

Серед кулінарів досі побутує думка, що додавання солі у воду пришвидшує її закипання. Здавалося б, твердження логічне: мовляв, сіль нібито запускає певні хімічні процеси, які зменшують час доведення води до кипіння.
переглядів: 181
Від сьогодні можна подати повторну заявку на НМТ

Із 9 по 14 травня триває реєстрація для участі в додаткових сесіях національного мультипредметного тесту (НМТ).
переглядів: 192
Чим відрізняється фторопласт від інших видів пластику

Фторопласт не використовують «просто так» — його обирають, коли інші матеріали не витримують умови експлуатації. Він дорогий у порівнянні з поліетиленом або поліамідом. Наприклад, якщо розглянути товари від ТОВ ПКФ Електропласт — постачальника кондукційних та електроізоляційних пластиків, фторопластові заголовки будуть приблизно у 2-3 рази дорожчі за інші. Але матеріал є незамінним там, де потрібно поєднання хімічної стійкості, термостабільності й мінімального тертя. Розгляньмо конкретні галузі та чому саме ПТФЕ.
переглядів: 421
На частині вулиць Рівного можливе ускладення рух

У Рівному тривають дорожні роботи: можливе ускладнення руху транспорту на деяких вулицях
переглядів: 508