Ми у Facebook
18.03.2016, 21:30

Перелік корисних та цікавих книг для 10-річних

"Чарлі і шоколадна фабрика", "Матильда", "Життя і пригоди дивака" - це далеко не увесь перелік книг, які зможуть відтягнути вашу дитину від комп'ютера та перенести у світ пригод.
Усім нам не раз доводилося чути про користь читання для дитячого розвитку. Навіть якщо дитина читає по кілька сторінок в день - це уже позитивно сприяє на формування пам'яті, уваги та творчого мислення вашого чада. Саме тому поговоримо про цікаві книги для 10-тирічних. Цей перелік рекомендує своїм одноліткам юний геймер Максим.

1. "Пригоди тричі славного розбійника Пинті"



Григір Пинтя - легендарний розбійник, український Робін Гуд постає у повісті закарпатського письменника Олександра Гавроша веселим, кмітливим і благодушним розбійником, якого бояться здирники-багатії і люблять добрі люди, і якого за його подвиги охрестили тричі славним.

2. "Матильда"



Матильда - геніальна дитина, проте її родичі так не вважають. Для них вона зайвий клопіт, головний біль. І Матильда вирішує перевиховати своїх обмежених і зациклених на собі родичів, а заодно й жахливу директора школи пані Транчбул.

3. "Чарлі і шоколадна фабрика"



Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік на його день народження дарували єдиний дарунок - маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.

4. "Щоденник слабака"



Головний герой книги Джеффа Кінні Грег Хеффлі. Він простий американський школяр, який потрапляє в різні кумедні і сумні історії. Щоденник, який він веде, сповнений веселих записів і історій з життя.

5. "Життя і пригоди дивака"



До книги «Життя і пригоди дивака" увійшли дві повісті, об'єднані спільними героями: «Зошит з фотографіями» і «Одруження дядька Шури». Батько шестикласника Борі їде у відрядження і доручає йому бути за старшого і привітати маму з днем народження. Але в цей час голова Борі зайнята іншим: він закохується і його призначають вожатим першокласників. Неорганізованому хлопчикові доводиться жити життям дорослої людини: бути за когось відповідальним, приймати рішення і показувати приклад малюкам.

6. "Пригоди барона Мюнхаузена"



В основу фантастичних «Пригод барона Мюнхаузена» покладено розповіді справжнього барона Мюнхаузена, який жив в XVIII столітті в Німеччині. Мюнхаузен уславився як дивовижний оповідач, вигадник неймовірних історій, який любив пофантазувати і приписувати собі всякі неймовірні подвиги.

7. "Пригоди Тома Сойєра"



«Пригоди Тома Сойєра» - один з найяскравіших творів для дітей за всю історію дитячої літератури. З неперевершеною майстерністю автор зображує світ захоплень хлопчика-непосиди, невгамовного, але щирого і по-справжньому гарного.

8. "Аліса в країні чудес"



Англійський професор математики Чарльз Доджсон вперше опублікував новелу «Аліса в Країні чудес» в 1865 році. Вона стала дуже популярною серед читачів завдяки витонченому гумору, цікавим і незвичайним пригодам маленької дівчинки Аліси у вигаданій країні чудес.

9. "Пітер Пен"




Одного разу Пітер Пен влетів у вікно дитячої кімнати будинку, де жили дівчинка Венді та два її брата. Разом з Пітером діти вирушили на далекий острів Небувалію. Там їм зустрілися русалки, хоробрі індіанці, пустотливі феї і навіть пірати з капітаном Крюком.

10. "Марципан Пломбірович"



Добре бути котом, що живуть у елітних господарів, - спати на пухових перинах, їсти тільки делікатеси і вилизуватися, щоб бути білим і пухнастим. Так живе головний герой цієї книги. Але одного разу все зникло, разом з багатим господарем. І ось тоді у кота почалося справжнє життя - сповнене пригод, випробувань і вірних друзів!

Гарного дозвілля!

За матеріалами: www.uaua.info.

Статті до теми:

Поради мамам: як покращити пам'ять дитини

Чому не можна годувати дітей перед телевізором

Як навчити дітей самостійності?





На правах реклами